• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
27

NAKON USPJEŠNE KREDITNE LINIJE ZA PROLJETNU SJETVU BBŽ KREĆE I S KREDITNOM LINIJOM ZA STOČARSTVO

I dok interes za kreditiranje proljetne sjetve od strane županijskih poljoprivrednih proizvođača ne jenjava, upravo suprotno sve je veći i već u ožujku je premašio 2014. godinu, Bjelovarsko-bilogorska županija kreće s još jednom kreditnom linijom za svoje poljoprivredne proizvođače. Riječ je o kreditnoj liniji za stočarsku proizvodnju kojom se potiče tov junadi, svinja i nabavka rasplodnih junica iz domaćeg uzgoja.

U spomenutu županijsku kreditnu liniju uključile su se tri poslovne banke Erste, Privredna i Zagrebačka banka s čijim je predstavnicima župan Bajs potpisao ugovore o realizaciji kredita. Riječ je o povoljnoj kreditnoj liniji kojoj u korist ide subvencija kamate od strane Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, kamatna stopa od strane banke iznosi 6,3%, dok je subvencija Županije 1,8%, pa sukladno tome krajnji korisnik – poljoprivrednik snosi kamatu od 4,5%.

    Minimalni pojedinačni iznos kredita koji se može zatražiti je 36.000,00 kuna, dok je maksimalni iznos 250.000,00 kuna. Rok otplate kredita za svinje i junad je jednokratno 6 mjeseci, odnosno 15 mjeseci, dok je na nabavu rasplodnih junica poček od jedne godine i potom otplata kredita na rok od četiri godine.

          Ovih dana kreće i javni poziv zainteresiranim poljoprivrednim proizvođačima za navedenu kreditnu liniju i trajati će sve do polovine mjeseca studenog. Time Bjelovarsko-bilogorska županija želi maksimalno pomoći svojim poljoprivrednim proizvođačima znajući kako im je svako novo ulaganje financijski teško pokriti.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a