• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Ožujak
26

NASTAVAK POTPISIVANJA UGOVORA S VJERSKIM ZAJEDNICAMA

Nastavljaju se potpisivati ugovori s vjerskim zajednicama vezani uz županijski program Karitativnih djelatnosti. Tako je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs potpisao ugovor s Caritasom župe Svetog Antuna Padovanskog iz Bjelovara. Nakon potpisivanja ugovora župan Damir Bajs obišao je i župani Caritas u pratnji fra. Tonia Vučemilovića i na licu mjesta uvjerio se u rad Caritasa putem kojeg se vodi briga o potrebitima.

Ovih dana potpisani su ugovori i s garešničkom župom Svetog Tome Apostola, župom Svetog Nikole Biskupa Gornji Miklouš, župom Svete Katarine Djevice i Mučenice Samarica, župom Svetog Tome Garešnica, župom Svetog Mučenika i Srca Marijina Kaniška Iva, srpskom pravoslavnom crkvom Eparhija Slavonska Daruvar i Evangelističkom crkvom u Velikim Zdencima.

          Nastavak je to potpisivanja ugovora o karitativnim djelatnostima nakon što je župan Damir Bajs potpisao ugovor s Caritasom Bjelovarsko-križevačke biskupije. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija po prvi puta krenula je s projektom Karitativnih djelatnosti putem kojeg izdvaja sredstva za rad vjerskih zajednica. I na taj način želi pomoći ljudima u potrebi, svima onima koji se za pomoć obraćaju svojim župama i njihovim Caritasima.

          Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je javni poziv za dodjelu sredstava vjerskim zajednicama koje se bave karitativnim djelatnostima. Na natječaj Županije javilo se dvanaest vjerskih organizacija, a  za njihov rad podijeljeno je 215 tisuća iz županijskog proračuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a