• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Studeni
19

NASTAVAK ULAGANJA U DOM ZDRAVLJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uručio je četiri nove stomatološke jedinice – stolice liječnicima dentalne medicine Odjela stomatologije u Bjelovaru u sklopu Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije vrijedne 474.500,00 kuna. Nastavak je to ulaganja kako u vozila, tako i u opremu Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i samim time nastavlja se podizanje standarda liječenja pacijenata te zdravstvene ustanove.

Odjel stomatologije u Bjelovaru time je zanovljen nakon više od trideset i pet godina, jer postojeće nove stomatološke stolice zamijenile su stare koje su u tom Domu zdravlja bile više desetljeća. Nove stomatološke stolice instalirane su u ordinacijama liječnika dentalne medicine: - dr. med. dent.  Ivana Podgoreleca, dr. med. dent. Ljiljane Čanađije, dr. med. dent. Ljerke Kvaternik i dr. med. dent. Damira Ljubetića.

Podsjetimo prije mjesec dana vozni pak Doma zdravlja upotpunjen je bio s osam novih vozila. Tada su nabavljena tri nova sanitetska vozila, za potrebe sanitetskog prijevoza, čija je vrijednost bila 886.875,00 kuna i tri nova osobna automobila za potrebe patronažne službe vrijedna 238.200,00 kuna. Što se pak tiče Hitne medicinske pomoći  njen vozni park upotpunjen je s dva nova sanitetska vozila vrijedna 607.500,00 kuna.


Ova oprema je stara 38 godina i bio je krajnji rok da se zamijeni jer jedan dio se potrga, a naš majstor je otišao u mirovini i ovisili smo o majstorima u Zagrebu. Dobili smo nove stolice i mislim da ne bude bilo problema s njima. Mi smo radili 35 godina u dvije smjene, znači non stop su radile i stolice. A sada u ambulantama smo neki prešli u jednu smjenu stoga će i nove stolice raditi jednu smjenu. Ovo je sve automatizirano, ali budemo se priviknuli. Bolje je nego što je bilo, a privikavanje traje, jer su komande drugačije i senzori su osjetljiviji nego prije. Pacijenti su zadovoljni, iznenađeni, kažu konačno da nismo na starim stolcima i da se nešto mijenja, istaknuo je dugogodišnji liječnik na bjelovarskoj Stomatologiji Damir Ljubetić.

Oprema je stara otkad je izgrađena ova zgrada i kada se 1979. obnavljala. Tada su te stolice bile kvalitetne i zato su toliko izdržale, ali svaka oprema zastari, tehnologija ide naprijed, a popravci su bili veliki. Zato smo u suradnji sa Županijom odlučili zamijeniti stolice u cijelom Domu zdravlju, ne samo Bjelovaru. Novi su dobri, imamo garanciju, dobili smo ih u postupku javne nabave iz decentraliziranih sredstava Županije. Osim doktora i pacijenti su zadovoljni, imaju drugačije i bolje uvjete rade. I dalje je namjera da se zanavlja oprema, zato ćemo i sljedeće godine u skladu sredstvima zanavljati kako bi doktori i pacijenti imali bolje uvjete rada, istaknula je v.d. ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić.

Ove godine smo krenuli u zanavljanje opreme Doma zdravlja, nabavljena su nova vozila, a ovog trenutka smo odlučili zanoviti zubarske stolice. Oprema je stara gotovo 40 godina i zato smo uložili 474 000 kuna u 4 stolice. To je tek početak programa gdje mi mislimo kroz naredno vrijeme riješiti ukupnost zanavljanja. Mene veseli da su oni zadovoljni, da je odabir bio dobar i da je to napravljeno na vrijeme, te da će pacijenti u konačnici imati skrb onu koju si imali i dosada, što se tiče kvalitete naših stomatologa, ali će imati i mogućnost biti na novoj stolici koja više nije vruća. Nitko ne voli ići kod zubara, ali možda će im ovako biti malo lakše. Rečeno nam je da će to ubrzati i rad. Naime, naši stomatolozi su rekli da operacije koje sada rade su brže 30%, što znači da će obraditi više pacijenata, a pacijenti će biti manje na stolcu, istaknuo je župan Bajs i najavio planove za sljedeću godinu. Oprema koju planiramo zanoviti, dio neće ići preko DECa, već preko EU. Mi smo predvidjeli niz projekata koji su prošli prvu ili drugu fazu odabira, a u toj fazi imamo i nove ordinacije, ne samo u Bjelovaru koje će se, ako dobijemo sredstva, zanoviti ne samo sredstvima DECa već i sredstvima EU, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a