• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Siječanj
16

NATJEČAJ ZA NOVE STIPENDISTE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija sa svog područja u akademskoj godini 2016./2017.

Tako će Županija u ovoj akademskoj godini stipendirati 20 novih studenata i to 10 studenata prve godine studija i 10 studenata viših godina studija. Natječaj je otvoren do 31. siječnja, a sve uvijete po kojima studenti mogu ostvariti stipendiju zainteresirani mogu pronaći na Internet stranici Bjelovarsko-bilogorske županije www.arhiva.bbz.hr. Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno stipendira pedeset studenata koji deset mjeseci u godini primaju po tisuću kuna mjesečno. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija dodjeljuje stipendije još od 1996., godine izuzev tri godine od 2009 do 2012 godine, no povratkom župana Damira Bajsa na čelo Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno su vraćene stipendije za naše studente kako bi im olakšale studiranje.

„Kada govorimo o županijskim stipendijama, one su najveće u županiji, 1.000,00 kn mjesečno, osim za vrijeme ljetnih mjeseci. One su pokrile najveći broj studenata s našeg područja jer je 420 studenata do sada bilo naši stipendisti. Moram reći da stipendije nisu bile aktivne tri godine, a 2013. godine smo ih ponovno uveli. Za ovu godinu smo odredili 800.000,00 kuna.  Sada imamo 45 stipendista, 20 stipendista ćemo ponovno dodijeliti. Moram reći da je to najvažnije ulaganje Županije, a to je ulaganje u našu mladost, u naše znanje. Stipendisti ne vraćaju stipendiju pod uvjetom da rade na području županije u onom vremenu kada su primali stipendiju. S obzirom da se radi o najboljim učenicima i najboljim studentima, očekujemo da oni kada se vrate, pomognu svima nama u onim djelatnostima gdje je to posebno potrebno, od liječnika, pa nadalje“, naglasio je župan Bajs.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a