• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Listopad
28

Natjecanje srednjoškolaca u znanju o domovinskom ratu ove godine u četiri županije

Natjecanje „Znajući prošlost – u sigurniju budućnost“, nakon što je u proteklih pet godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji postalo je tradicija, ove ga godine Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata organizira u još tri županije – Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj.

            U natjecanju sudjeluju učenici drugih razreda, a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji natjecanje se održava u 13 srednjih škola.
  Ove godine, prije pisanja testa učenike Srednje škole „Bartola Kašića“ u Grubišnome Polju  pozdravio  zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Krešo Jelavić i grada Grubišnoga Polja Zlatko Mađeruh, te potpredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata Stipe Šola.     

            Svi sudionici natjecanja test su pisali u isto vrijeme, a tridesetak pitanja koja su se našla ispred učenika odnose se na opća pitanja i važne datume stvaranja hrvatske države, te pitanja o Domovinskom ratu. Razred koji ostvari najbolji rezultat, 19. studenog posjetit će grad Vukovar, heroj Domovinskog rata, zajedno s pobjedničkih razredima iz ostalih županija.  

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a