• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Travanj
17

NEPROMIJENJENO STANJE BROJA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U bjelovarskoj Općoj bolnici jučer je na koronavirus testirano 7 osoba. Pet nalaza je negativno, a za preostala dva rezultate očekujemo tijekom dana.

Od tih pet,  tijekom jučerašnjeg dana testirane su i, za sada jedine, dvije osobe iz Doma za starije osobe Bjelovar i oba nalaza su negativna.

Do sada, od ukupno 207 testiranih osoba, 10 ih je bilo pozitivno na koronavirus. Njih 9 je s područja naše županije, jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a  na liječenju je u samoizolaciji u Garešnici

Još jednom treba istaknuti i kako su prije nekoliko dana testirani i pacijenti koji su bili pozitivni na koronavirus prije više od dva tjedna. Od njih četvero tri osobe su negativne, a jedna je i dalje pozitivna na koronavirus.

Na području naše županije u samoizolaciji je 397 osoba.

Policijska uprava redovito kontrolira provođenje mjera samoizolacije pa je tako do danas utvrđeno 37 slučajeva u kojima građani nisu poštivali mjere samoizolacije, a policijski službenici obavili su i 2357 nadzora poštivanja mjera samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija podijelila je zaštitnu opremu Domovima za starije osobe, a njih je ukupno 25 na području naše županije.

Za sada, niti jedan korisnik Doma za starije osobe kao niti jedan zdravstveni djelatnik u našoj županiji nije zaražen koronavirusom.

Neka nam zdravlje svih nas i dalje bude prioritet! Poštujmo sve propisane mjere i na taj način smanjimo rizik od zaraze!

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a