• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Siječanj
25

NOVA PROMOCIJA ŽUPANIJSKOG TURIZMA OSTVARENA SURADNJOM BBŽ, TZ BBŽ I ČAZMATRANSA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ujedno i predsjednik TZ BBŽ, direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček Fila i direktor Čazmatransa Nove Dragan Marinović predstavili su javnosti oslikan autobus Čazmatransa županijskim turističkim adutima.

Posjet župana Bajsa sa suradnicima Čazmatransu bio je prilika za predstavljanje javnosti jednog od autobusa Čazmatransa koji je u suradnji Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i Čazmatransa oslikan turističkim fotografijama svih naših pet gradova i nosi poruku „Otkrijte Bjelovarsko-bilogorsku županiju“. Riječ je o projektu u sklopu Komunikacijske vrijednosti vanjskog oglašavanja kojeg je napravila naša Turistička zajednica, a oslikani autobus prometovat će diljem Hrvatske, ali i inozemstva i samim time biti dodatna promocija turizma bjelovarsko-bilogorskog kraja.

„Eto još jednog ambasadora, veleposlanika bjelovarsko-bilogorskog turizma koji će, kao što znamo od direktora Čazmatransa, još jedan dobar dio proljeća putovati po cijeloj Europi, a kasnije će s ovim krasnim fotografijama Bjelovarsko-bilogorske županije proputovati cijelu Hrvatsku što nam je jednako tako važno jer cijenimo i domaće goste koji je isto tako sve više. Ono čime smo se vodili osmišljavajući čime ćemo oslikati ovaj autobus jest da su prikazana područja svih pet gradova, a istovremeno smo pazili na to da budu prikazane neke turističke privlačnosti. Tako je Bjelovar prikazan fotografijom jednog od najvećih glazbenih Paviljona od bračkoga kamena. Imamo područje Garešnice i drugu najstariju utvrdu Garić grad, nakon Medvedgrada i područje Čazme i Sv. Marija Magdalena, poznati čazmanski Kaptol. Tu je i  područje Daruvara gdje imamo Centralno blatno kupalište, jedno od najstarijih takvih iz 1908. godine i područje Grubišnog Polja s prekrasnim izletištem Bara. Svi koji vide ove krasne lokalitete županije na oslikanom autobusu, dobit će i sa stražnje strane kontakte, tako da će odmah moći kontaktirati Turističku zajednicu. Mislim da je dokazano da je ovo još jedan sjajan način promocije našega turizma“ naglasila je direktorica TZ BBŽ Jasna Vaniček Fila i osvrnula se na dobre brojke koje vežemo uz županijski turizam – „Dobre brojke nastavljaju se i dalje zahvaljujući suradnji javnog i privatnog sektora. Moram pohvaliti sve naše privatnike koji rade u turizmu. Otvoreno je dosta novih agroturizama, godinu smo završili s gotovo 74.000 noćenja, a i siječanj je dobar. Nitko neće doći sam od sebe. Treba u jednakoj mjeri ulagati u kvalitetu naših proizvoda, u to da budemo dobri domaćini, konstantno se educirati, ali isto tako ulagati u promociju. Rekla bih da je to posao s najmanje triju do pet strana koje moramo raditi zajedno,a koje radimo konstantno“, zaključila je  Jasna Vaniček Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Dobili smo ambasadora koji predstavlja Bjelovarsko-bilogorsku županiju i taj ambasador će stvarno predstavljati županiju diljem Europe. On je dosad vozio na međunarodnim linijama iz Hrvatske prema svim destinacijama po Europi, tako će i nastaviti. Nakon toga ćemo ga staviti u našoj županiji da bude dika i ogledalo Čazmatransa i da putnici uživaju u ljepoti ovoga autobusa“, istaknuo je Dragan Marinović, direktor Čazmatransa  Nove.

„Kad govorimo o suradnji između Bjelovarsko-bilogorske županije i Čazmatransa, mogu reći da je to izvrsna suradnja, ne samo zato što je Čazmatrans najveći prijevoznik, ne samo zato što prevozi naše srednjoškolce i osnovnoškolce, nego i zato što postoji suradnja na projektima kao što je ovaj. Bjelovarsko-bilogorska županija je zadnjih nekoliko godina bila vodeća u porastu dolazaka i noćenja. Mislim da smo lider na području kontinentalnog turizma. Veseli me što je iza nas jedan novi autobus napravljen po Čazmatransu visoke turističke klase koji će reklamirati županiju i biti veleposlanik županije, ne samo u Hrvatskoj, već i po cijeloj Europi. Istaknuo bih da je to dobar način promocije jer ako slika vrijedi tisuću riječi, onda velika slika na velikom autobusu, vjerujem da vrijedi više od toga. Moram reći da ovom suradnjom Županija dobiva besplatno ovaj prostor. Time Čazmatrans želi doprinijeti da se promiče turistički potencijal našega kraja. Moram isto tako reći da ovo nije zadnji autobus koji će biti oslikan. Uprava je najavila novih autobusa ovakve klase i očekujemo da ovo bude prvi u nizu autobusa koji će nositi ljepote županije kroz Hrvatsku i Europu“, istaknuo je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a