• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Studeni
24

NOVI ZAOKRET U ŽUPANIJSKOJ POLITICI PREMA UMIROVLJENIČKOJ POPULACIJI

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je 3. Sjednica odbora za umirovljenike i starije osobe županijske Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije. Bila je to prilika za analizu županijskih programa vezanih uz umirovljeničku populaciju, programa na godišnjoj razini teških oko dva milijuna kuna.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji učinjen je novi zaokret u politici prema umirovljeničkoj populaciji. Naime, uz provođenje programa Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama, Županija je lani pokrenula novi program vezan uz financiranje projekata umirovljeničkih udruga kojeg je nastavila i ove godine.
Mi smo jedna od rijetkih Županija koje su nastavile program Pomoć u kući za koji smo osigurali milijun i četiristo tisuća kuna. Od prošle godine krenuli smo u program prema udrugama umirovljenika i maticama umirovljenika. Dok smo prve godine morali produžavati natječaj kako bi se udruge javile, ove godine programa je više i kvalitetniji su. Mislim da je ključno da imamo za neku aktivnost umirovljenika volontere, a ovo je za mene prvi korak. Ove godine za programe umirovljenika osigurali smo pola milijuna kuna, rekao je na Odboru za umirovljenike župan Damir Bajs.
Na županijski natječaj koji je bio otvoren mjesec dana javilo se tridesetak udruga. Projekti su uglavnom izleti – obilasci kulturnih i vjerskih znamenitosti, održavanje skupština i edukacija na temu zdravlja, darivanje božićnica, odlasci na ljetovanje, opskrba drvima za ogrjev, te obilazak starijih i nemoćnih. Ukupno je zatraženo preko sedamsto tisuća kuna, dok je našim programom predviđeno pola milijuna kuna, rekla je nadležna pročelnica Jasmina Radojčić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a