• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Veljača
10

NOVIH 16 UGOVORA O SUBVENCIJAMA ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić potpisao je s novim korisnicima ugovore o subvencijama troškova kamata na stambeni kredit, podstanarstva te stručnog usavršavanja i doškolovanja

Riječ je o liječnicima i zdravstvenim djelatnicima koji rade bjelovarskoj Općoj bolnici, županijskom Zavodu za hitnu medicinu i Domu zdravlja BBŽ.

- Ni mi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nismo imuni na ono što se događa i drugdje u Hrvatskoj, a to je nedostatak liječnika i medicinskog osoblja. I zato na ovaj način onima koji rade na području naše županije, a nemaju riješeno stambeno pitanje, želimo pomoći – istaknuo je župan Marušić zahvalivši zdravstvenim djelatnicima na svim naporima koje su uložili u posljednje dvije godine u pandemiji bolesti covid-19.

Najavio je i da će se tijekom ove godine preispitati uvjeti dodjele subvencija kako bi one bile potpuno usklađene s potrebama zdravstvenih ustanova.

Na dodijeljenoj subvenciji, uime svih novih korisnika, zahvalio je Dario Gazić, djelatnik Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, student menadžmenta u sestrinstvu.

- Medicinske sestre koje se školuju predstavljaju velik doprinos sustavu zdravstva. Dolazimo do više razine znanja i time postajemo sposobniji za preuzimanje dijela odgovornosti u zdravstvenim ustanovama – istaknuo je Gazić.

Inače, od raspisivanja Javnog poziva za liječnike i medicinsko osoblje 2018. godine za subvencije je dosad ukupno isplaćeno oko 3,2 milijuna kuna, a potpisano je 169 ugovora o subvencioniranju.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a