• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Prosinac
15

NOVO ZAPOVJEDNO VOZILO ZA VATROGASNU ZAJEDNICU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Župan Damir Bajs uručio je ključeve novog zapovjednog vozila Đuri Petriću zapovjedniku Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jedno od vozila koje je nužno u obavljanju dužnosti je vatrogasno zapovjedno vozilo. Imali smo do sada vozilo koje je bilo staro preko sedam godina što je zahtijevalo sve skuplje održavanje. U dogovoru sa Županijom odlučeno je da idemo na novo zapovjedno vozilo, jer trebamo imati sigurnost pri odlasku na intervencije, ali i sastanke Vatrogasne zajednice koje se često puta održavaju na Jadranu. Sada imamo novo vozilo,jamstvo na njega i u tom smislu nema popravaka i vjerujem da ćemo tako i uštedjeti, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Đuro Petrić.
Županijska Vatrogasna zajednica objedinjuje vatrogastvo našega kraja. Naravno potrebito je da uz ljude koji rade u zajednici imamo i tehniku. Jedna od stvari koja je nužna je zapovjedno vozilo. Naime, vatrogasni zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice moraju biti često na terenu i koordinirati aktivnostima. Stoga vozilo koje je bilo staro sedam godina trebalo je zamijeniti. Županija je dala osiguranje da će financirati to vozilo kroz županijsku Vatrogasnu zajednicu. Time su vatrogasci dobili jednu sigurnost u svom poslu i ja sam uvjeren da je to pravi put suradnje, istaknuo je župan Bajs prilikom primopredaje vozila.
Inače, vrijednost novog zapovjednog vozila je sto četrdeset i pet tisuća kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a