• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2009.
Ožujak
25

O radu zavoda za znanstveno istraživački i umjetnički rad u Bjelovaru

Uoči sjednice Znanstvenog vijeća Zavoda za znanstveno istraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru sa županom Miroslavom Čačijom sastali su se voditelj Zavoda prof.dr.sc. Slobodan Kaštela i upravitelj prof.dr.sc. Vladimir Strugar.
Znanstveno istraživački i umjetnički rad u Bjelovaru

Razgovarali su o radu Zavoda u Bjelovaru od njegova utemeljenja 2006. godine do danas, te o planovima.

Zavod HAZU-a u Bjelovaru već je najavio pisanje Enciklopedije bjelovarsko-bilogorske i znanstveni projekt Povijest Bjelovara od njegova utemeljenja do kraja Domovinskoga rata. Krajem ove godine organizirat će znanstveno savjetovanje „Bjelovarsko-bilogorska županija: razvoj temeljen na znanju“. Planira tiskanje autobiografskog zapisa župana Križevačko-bjelovarske županije Bude Budisavljevića „Spomenci iz mojega života“, a u proljeće 2010 Zavod će biti organizator znanstvenog skupa o povijesti Garić – grada.

Uz župana Miroslava Čačiju u razgovoru su sudjelovati pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Andrea Prugovečki Klepac, te zamjenik gradonačelnika Bjelovara Stjepan Čleković i pročelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Stjepan Grula.

Županija i Grad Bjelovar za rad Zavoda izdvajaju godišnje svaki po sto tisuća kuna.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a