• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Svibanj
14

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA PODUZETNICA U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije 16. svibnja u 18 sati, u Bjelovaru u Hotelu Central, modnom revijom „Jednako lijepa“ Udruge Kamensko bit će obilježen Svjetski dan poduzetnica.

Najavila je to na sjednici Povjerenstva za ravno pravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica Ivana Pirin, uputivši poziv svim građanima da svojim dolaskom dođu podržati bivše radnice Kamenskog, ali i sve hrvatske poduzetnice. Svjetski dan poduzetnica u Hrvatskoj se obilježava već dvanaestu godinu, a obilježiti ga s radnicama bivše Tvornice Kamensko, koje su simbol preživljavanja neplaćenih hrvatskih radnika, zasigurno je jedan od najboljih izbora. Tim više, što su danas okupljene u Udrugu Kamensko primjer ženskog poduzetništva. Kroz Udrugu one ponovno svakodnevno šivaju i to u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, organiziraju tečajeve, humanitarne revije i nastoje živjeti od svoga rada. Prijedlog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije sa zadovoljstvom su prihvatile, jer prva je to Županija koja im je ponudila suradnju.
Tako će u petak, 16. svibnja u 18 sati u bjelovarskom Hotelu Central predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj  predstaviti Udrugu „Vremenolom o Kamenskom“, nakon čega će biti održana modna revija  kreacija koje su osmislile, sašile i same će nositi članice Udruge.
Organizaciju ovog događaja, na sjednici Povjerenstva pozdravio je i pohvalio župan Damir Bajs. „Od početka rada u novom mandatu, ovo je Povjerenstvo koje je pokrenulo niz akcija i programa što je za svaku pohvalu.“ - istaknuo je župan Bajs. Županija podržava njihov rad koliko god je to moguće, jer važno je ukazati na činjenicu da žene i muškarci moraju biti jednako zastupljeni u svim segmentima društva, pa i u poduzetništvu. Na žalost, rekao je župan Bajs, u poduzetništvu Bjelovarsko-bilogorske županije prevladavaju muškarci i to u visokom postotku, oko osamdeset posto. „To se zasigurno neće promijeniti preko noći, no akcijama poput ove, i svih onih koje poduzima Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije, zasigurno će se biti sve više žena koje će se odlučiti za poduzetništvo. „ – zaključio je župan Bajs.
Obilježavanje Dana žena, 8. ožujka, sudjelovanje u prodaji narcisa na Danu narcisa u Bjelovaru, osnivanje Povjerenstva u Daruvaru, samo su neke su od aktivnosti koje su članice Povjerenstva za ravnopravnost u proteklih nekoliko mjeseci  poduzele i u kojima su sudjelovale.  Sve je to iznijeto na sjednici Povjererenstva, a najavljen je niz novih suradnji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a