• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
14

OBILJEŽEN DAN BROJA PI

U Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar svečano je obilježen „Dan broja Pi“, na kojemu je prisustvovala i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

Bjelovarsko-bilogorska županija sponzor je projekta „Dan broja Pi“ kojeg provodi II. osnovna škola Bjelovar, a sve s ciljem populariziranja matematičkih sadržaja i druženja svih onih koji svoj interes pronalaze u ovakvim aktivnostima. Na današnji datum, diljem svijeta provode se različite aktivnosti vezane uz matematičke sadržaje i broj Pi.

Tako su se u ovaj projekt uključili i svi učenici županijskih osnovnih škola koji su se natjecali u pamćenju i izgovaranju što većeg broja znamenki broja Pi. Osim natjecanja, učenici su imali priliku pogledati prezentaciju o Albertu Einsteinu, sudjelovati u kvizu o životu Alberta Einsteina, te pogledati film „Čovjek koji je spoznao beskonačnost“. Također, u predvorju Kulturno i multimedijskog centra Bjelovar izloženi su i učenički radovi na temu beskonačnosti.

„Netko će reći tu nema nikakvog smisla, ali mi radimo na populariziranju matematike. Pokušavamo potaknuti djecu da se nečime zabave što je njima jako zanimljivo i gdje pokazujemo da mogu biti uspješni i u nečemu što nije baš klasična nastava. Ove godine pozvali smo sve županijske škole na likovni natječaj kojima je tema beskonačnost. Tri najbolja rada bit će i nagrađena. Nakon natjecanja u sricanju broja Pi, imat ćemo i kviz o životu Alberta Einsteina gdje će djeca pokazati koliko znaju o tom velikom čovjeku. Potrudili smo se zaokružiti ovaj dan u više smjerova. Nadam se da će svi biti zadovoljni, da će se dobro zabaviti i ovaj dan ćemo završiti s filmom "Čovjek koji je spoznao beskonačnost". Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija nam je puno pomogla i zahvaljujem se na sponzorstvu i svim ostalim našim sponzorima“, izjavila je učiteljica matematike Milka Fofonjka.

„Drago mi je što radim s prekrasnim kolektivom, dragim učiteljicama iz različitih struka koje su svjesne da bez obzira na to koji nastavni predmet predaju, da je matematika važna. Nemojte nikada zaboraviti da je matematika važna, da je treba učiti, da zadaća iz matematike nije problem, nego nagrada. Zahvaljujem svim dragim sponzorima, pokroviteljima.“, poručila je ravnateljica II. OŠ Bjelovar Davorka Bačeković-Mitrović.

„Rekla bih da je ovo način kako popularizirati matematička znanja i vještine. Rekla bih da je ovo i poticanje za učenike, da jednoga dana kada će birati svoje buduće obrazovanje, a kasnije i zaposlenje da razmišljaju o tehničkim, inženjerskim zanimanjima, ali i o prirodnim znanostima. Na ovakav način jednoga dana doprinijet će i razvoju naše županije, ali i razvoju čitave naše domovine Hrvatske. Upravo s tim ciljem popularizacije matematike, Bjelovarsko-bilogorska županija još 2014. godine pokrenula je rad Centra izvrsnosti iz matematike upravo za one učenike koji žele stjecati dodatna znanja i vještine iz matematike, a jednoga dana radi lakšeg željene srednje škole i fakulteta namijenjeno za učenike završnih razreda osnovne škole, ali i za srednje škole. Godinu dana kasnije pokrenuli smo i Centar izvrsnosti iz engleskoga jezika. Vjerujem da je veliki dio vas uključen u rad naših centara izvrsnosti i s ovakvim programom želimo nastaviti i dalje.“ zaključila je zamjenica župana Ištef Benšić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a