• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Travanj
20

OBILJEŽEN DAN OPĆINE ROVIŠĆE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju Dana Općine Rovišće i tom prilikom u pratnji domaćina obišao radove na području općine nakon čega su se uputili na Svetu misu, potom položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule branitelje i pridružili se svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

Općina Rovišće može se pohvaliti s nizom dovršenih, ali započetih projekata na svom području, a sve s ciljem podizanja standarda života njezinih mještana. Dio projekata veže se i uz partnerski odnos Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Rovišće poput obnove prometnica na području Općine Rovišće, pa je tako krenula obnova prometnice u mjestu Tuk, a uskoro će i prometnice u Gornjem Rovišću i Kraljevcu u obnovu, projekti vrijedni 3,3 milijuna kuna, čulo se na svečanoj sjednici održanoj povodom Dana Općine Rovišće.

„U općini Rovišće uspjeli smo odraditi puno posla. Kada je u pitanju vodovod u Rovišću, imali smo investiciju nas i Bjelovarsko-bilogorskih voda u Rovišću, Kraljevcu i Kovačevcu. Još moramo riješiti Žabjak – Rovišće – Gornje Rovišće u pravcu Domankuša. Spomenut ću i kanalizaciju, za koju svi misle da je lako napraviti, ali do nje je jako teško doći i potrebno je jako puno sredstava. Ušli smo i u to, stoga ja vjerujem da ćemo i kanalizaciju u dogledno vrijeme riješiti, ne za godinu ili dvije, jer to nitko ne može riješiti, ali omogućit ćemo da svi građani normalno žive s našim radom upornošću i željom.  Što se tiče infrastrukture, općina Rovišće je poput malog gradića jer imamo sve, školu, vrtić, ambulantu, banku, ljekarnu. Nastavljamo s radovima nogostupa i to u Tuku, Predavcu, a riješili smo nogostup prema Zagrebačkoj ulici, a u planu je nogostup iz izlaska naše županije. Niz cesta u vlasništvu Općine Rovišće smo asfaltirali, preostaje nam ostatak koji nismo uspjeli sami riješiti i to cesta prema Prekobrdima, koja bi bila u potpunosti financirana od Europske unije. Postoje županijske ceste koje još nisu završene, a to su Rovišće – Tuk, Kraljevac i Gornje Rovišće koje smo započeli, ali ćemo ih realizirati u sljedećih mjesec dana. Te ceste sufinanciramo sa ŽUC-om. Spomenut ću i postavljanje zelenih otoka, uređenje željezničke stanice, autobusne stanice, uređenje groblja koja su u potpunosti asfaltirana, okoliša crkve u Rovišću i Predavcu. Županija je obnovila unutrašnjost ambulante, a mi ćemo riješiti vanjski dio. Održavamo mostove, makadam i sve ono što je potrebno za naše poljoprivrednike, te smo radili i na povećanju energetske učinkovitosti“, rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

„Kada govorimo o Općini Rovišće vidi se niz aktivnosti unutar onog što se očekuje od vodstva, a to je energija, aktivnost i rezultati. Općina Rovišće je napravila jedan pomak u infrastrukturi, društvenom životu i svemu što je značajno. Županija je uvijek bila partner Općini Rovišće i u svemu što je navedeno Županija je bila sudionik. Kada govorimo o vodoopskrbi, drago mi je da smo bili partner u prijavi, ali i u provedbi vodoopskrbnih projekata. Radimo i na nizu drugih stvari, po pitanju prometnica. Krenuli smo s nizom prometnica, a u pitanju su tri dionice Kraljevac, Tuk i Gornje Rovišće koje će biti gotove do izbora. Ugovori su potpisani i to su dionice koje vrijede preko 3 milijuna kuna i bit će na korist građanima. Spomenut ću i uređenje ambulante u Rovišću, Županija je u potpunosti uredila ambulantu, a Općina će urediti vanjski dio. Zahvaljujem se Općini i načelniku na svemu  i nadam se da ćemo i dalje surađivati“, naglasio je župan Bajs na svečanoj sjednici u Rovišću.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a