• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Kolovoz
5

Obilježen Dan pobjede u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U povodu ovogodišnjeg Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza, kojim se obilježava 15- ta godišnjica Vojno redarstvene operacije „Oluja“, Bjelovarsko-bilogorska županija uključila se u obilježavanje pod sloganom „Svi zajedno“.

Obilježavanja u županijskim središtima u cijeloj Hrvatskoj koordinirano je s ovogodišnjom proslavom u Kninu, a simbolizira neraskidivo zajedništvo pobjedničke Hrvatske.
            U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, uz Županiju i grad Bjelovar, u obilježavanje se uključila Topničko-raketna pukovnija koja je 5. kolovoza  Bjelovaru za sve građane organizirala Dan otvorenih vrata i Taktičko-tehnički zbor u Vojarni „Bilogora“, koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Županije i grada Bjelovara, Policijska uprava i Državna uprava Bjelovarsko-bilogorske županije, te Odsjek za poslove obrane u Bjelovaru Ministarstva obrane RH.
            Prema prijedlogu Vlade RH u svim županijskim središtima u 9,30 sati oglasile su se sirene, a tako je bilo i u Bjelovaru.
            Obilježavanje je započelo Svetom misom za domovinu u katedralnoj crkvi Svete Terezije u Bjelovaru, a predvodio ju je vojni kapelan Damir Vrabec.

Izaslanstva svih institucija i udruga koje su sudjelovale u obilježavanju na čelu sa zamjenikom župana Krešom Jelavićem i zamjenicom gradonačelnice Bjelovara Đurđicom Ištef Benčić, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast poginulim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja na Trgu Eugena Kvaternika i kod središnjeg križa na groblju Borik u Bjelovaru.   

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

 

BBŽ

BBŽ

 

 

 

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a