• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Studeni
17

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SREDNJOŠKOLACA

Župan Damir Bajs otvorio je manifestaciju Međunarodni dan srednjoškolaca koja se po prvi puta održala u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i okupila velik broj srednjoškolaca iz svih županijskih gradova.

Bjelovarsko-bilogorska županija na čelu sa županom Damirom Bajsom prepoznala je inicijativu mladih za organizacijom Međunarodnog dana srednjoškolaca koji je najveći pilot projekt iniciran od strane učenika, a na razini cijele Bjelovarsko bilogorske županije u kojem sudjeluju predstavnici iz Čazme, Bjelovara, Garešnice, Grubišnog Polja i Daruvara.

Time je županija još jednom iskazala, u suradnji s Udrugom Impress Daruvar, Vijećem učenika Bjelovarsko bilogorske županije, Udrugom srednjoškolaca Hrvatske, partnerskim školama koje su se uključile u projekt kako veliki naglasak u svojoj strategiji stavlja na mlade, njihove pozitivne inicijative, važnosti mladih jer su se kroz radionice mladi dotaknuli i vrlo aktualne teme: Što nakon srednje škole? Ostati ili otići iz Hrvatske?

Ciljevi projekta bili  su povećati osviještenost srednjoškolaca na razini županije o tome da imaju svoj dan i potaknuti ih na uključenje u rad udruga te izvannastavnih aktivnosti koje nude neformalne edukacije značajne za osobni i društveni razvoj svake mlade osobe.

Međunarodni dan srednjoškolaca je nešto što moramo obilježiti, ne mi iz Županije nego naši srednjoškolci. Veseli me veliki odaziv svih učenika iz cijele županije i očito ih je privukao jedan proaktivan način proslave. Dakle, to nije tipična proslava već se osnivaju radne grupe kroz koje se ostvaruju suprotna mišljenja i vjerujem da će svima nama to koristiti. Pitanja koja su postavljena pred njih su zapravo vrlo ozbiljna – kako biti proaktivan, kuda nakon srednje škole i možda jedno od najtežih pitanja, ostati u Hrvatskoj ili otići van. Vjerujem da ćemo čuti sve ono najbolje od njih, probleme ali i rješenja, dakle, ono što je potrebno da mi stariji čujemo, naglasio je župan Bajs u Daruvaru.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a