• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2014.
Travanj
12

OBILJEŽEN SPOMEN NA PRVI RATNI ZLOČIN U DONJIM MOSTIMA

U organizaciji Bjelovarsko-bilogorske županije - Odbora za obilježavanje spomena prešućivanim hrvatskim žrtvama II. svjetskog rata i poraća, Općine Kapela u suradnji s Gradom Bjelovarom i ogrankom Matice Hrvatske u Bjelovaru održan je komemorativni skup na groblju u Donjim Mostima.

Župan Damir Bajs zahvalio je Odboru za podizanje spomen obilježja prešućivanih hrvatskih žrtava II. svjetskog rata i poraća na predanom radu jer u deset godina postojanja utvrdilo se što se zbivalo na tom području. „To nisu samo imena i brojke. Ovako obilježavamo sudbine ljudi i njihovih obitelji“ – rekao je župan Bajs.
Svečanost je započela na groblju u Donjim Mostima uz  himnu i prigodno obraćanje načelnika Općine Kapela Danijela Kovačeca, predstavnika gradske vlasti Milana Matekovića, člana Odbora za podizanje spomen obilježja prešućivanih hrvatskih žrtava II. svjetskog rata i poraća Dragutina Sudara, predstavnika Hrvatskog žrtvoslovnog društva Ante Belje, Bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa te zamjenice ministra branitelja Vesne Nađ.
Nakon obraćanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće te je održana koncelebrirana sv. misa u crkvi sv. Benedikta.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a