• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Studeni
28

OBNOVA I UREĐENJE PROMETNICA I NA PODRUČJU OPĆINE VELIKO TROJSTVO

Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije njena Županijska uprava za ceste nastavlja s radovima modernizacije i obnove županijskih cesta. Nakon asfaltiranja niza prometnica diljem Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Čazme i općina Zrinski Topolovac, Ivanska, Nova Rača i Kapela, radova vrijednih gotovo 10 milijuna kuna, ovih dana u tijeku su i radovi na prometnici u centru Velikog Trojstva.

Kako teku radovi vrijedni  330 tisuća kuna na lice mjesta došao se uvjeriti i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u pratnji načelnika Općine Veliko Trojstvo Ivana Kovačića, te izvođača radova.

Tako je u tijeku postavljanje rubnjaka uz županijsku prometnicu od centra Velikog Trojstva prema pruzi, točnije Šandrovcu, asfaltiranje bankina koje uključuje i postavljanje slivnih rešetaka za odvodnju kao i postavljanje slivnika koji se spajaju na kanalizacijsku mrežu. Nakon radova ostat će urbana radna površina na kojoj je moguće napraviti pješačku ili biciklističku stazu.

Dakle, vremenski uvjeti i dalje dozvoljavaju radove na županijskim prometnica, a uz njih Županijska uprava za ceste u pripremi je i Plana rada obnove i modernizacije županijskih cesta za 2017. godinu. Naime, većina naših jedinica lokalne samouprave javila se na Javni poziv ŽUC-a vezan za obnovu prometnica iduće godine po modelu financiranja 50-50.

Same Općine i Gradovi tako su imali prilike predlagati koju prometnicu žele staviti u obnovu, a navedenim modelom financiranja gdje jedinice lokalne samouprave pokrivaju pola investicije, a drugu polovicu Županijska uprava za ceste iduće godine u županijske prometnice uložit će se oko 20 milijuna kuna.

Preokret je to u cestogradnji naše županije koji je krenuo ove 2016. godine, a nastavlja se iduće 2017. godine sve s ciljem podizanja standarda građana, ali i ravnomjernog razvoja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a