• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
7

OBNOVLJENA MRTVAČNICA U TRNOVITIČNKOM POPOVCU

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić prisustvovala je otvorenju novoobnovljene mrtvačnice u Trnovitičkom Popovcu nedaleko od Garešnice.

Vrijedne ruke mještana Trnovitičkog Popovca uz pomoć donatora, među kojima i Bjelovarsko-bilogorske županije, pobrinule su se da to malo mjesto u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima prostorije za posljednji ispraćaj. Naime, kao i u svakom mjestu mrtvačnica je prijeko potrebna, a voljom i trudom mještana sada ju ima i Trnovitički Popovac.

Prije nešto više od dvije godine bila sam u ovom prostoru koji nije ni približno izgledao kao danas. To je bila jedna stara neizgledna i derutna kuća i bilo je pitanje što s tim objektom uopće i napraviti. Ja vam danas čestitam na svemu onome što ste uspjeli zajedno napraviti i to ponajprije putem dosta volonterskog rada. Ja vam još jednom čestitam na tom zajedništvu kojeg ste pokazali. Svako mjesto bilo selo ili grad treba imati školu i poštu i trgovinu i autobusno stajalište i mjesni dom, ali treba imati i groblje i kuću ispraćaja danas sutra kada to zatreba, istaknula je zamjenica župana Ištef Benšić u Trnovitičkom Popovcu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a