• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Kolovoz
5

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima u povodu Dana pobjede, Dana zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza

Bjelovarsko, bilogorska županija, grad Bjelovar, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ureda državne uprave, Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske i Hrvatske vojske u povodu Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza, odali su počast, položili vijence i zapalili svijeće poginulim hrvatskim braniteljima.
Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Time je  obilježena 17 - ta godišnjica Vojno redarstvene  operacije „Oluja“ i povijesni datum novije hrvatske povijesti. Akcijom „Oluja“ Hrvatska vojska i policija oslobodile su okupirana područja koja su do tada bila pod nadzorom pobunjenih Srba s toga područja i paravojnih postrojbi. Riječ je o 10.400 četvornih metara, odnosno 18,4 posto ukupne površine Republike Hrvatske.  „Oluja“ je uz „Bljesak“ ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

U ime Bjelovarsko – bilogorske županije vijence je polagao zamjenik župana Krešo Jelavić, a položeni su kod spomen obilježja na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru, kod središnjeg križa na groblju Borik i kod križa u Spomen području „Barutana“.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a