• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Studeni
16

ODRŽAN 11. GOSPODARSKI SAJAM SIRA U GRUBIŠNOM POLJU

U školsko- športskoj dvorani u Grubišnom Polju u subotu i nedjelu 16. i 17. studenoga održao se 11. gospodarski sajam- sajam sira. Na sajmu su svoje proizvode i tradicijske obrte predstavilo 124 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjedne nam Mađarske, a 15-ero izlagača izlagalo je sir.

Sajam su svečano otvorili župan Damir Bajs i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh. Organizatori sajma su Grad Grubišno Polje, Bjelovarsko- bilogorska županija i Bjelovarski sajam.
Agronomski fakultet u Zagrebu ocjenjivao je sireve, ocijenjeno ih je 29 , a medalje je dobilo njih 24, trinaest zlatnih, osam srebrnih i tri brončane. Šampion sa zlatnom medaljom i najbolji sir  je po ocjeni sudaca  dimljena ljuta prgica s češnjakom proizvođača OPG Ankica Mađerić iz Koprivnice. Posjetitelji su na sajmu mogli uživati u degustaciji kuhinja nacionalnih manjina kao i u kulturno- umjetničkom programu u sklopu kojeg su nastupile folklorne grupa iz Virovitice, Kapele, Nove Rače, Oriovca, Jalžabeta, mažoretkinje iz Grubišnog Polja i Pisarovine i folklorne grupe nacionalnih manjina. U subotu i u nedjelju držana su i četiri  stručna predavanja vezana uz proizvodnju sira, govedarstvo, ovčarstvo, deklariranje proizvoda i ruralni razvoj Republike Hrvatske.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a