• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Prosinac
16

ODRŽAN ETWINNING INFO DAN

U prostorijama Bjelovarsko-bilogorske županije održan je eTwinning info dan. Svi sudionici imali su prilike upoznati se s eTwining-om i kroz primjere dobre prakse vidjeti kako projekt izgleda u stvarnosti. Info danu pristupila je i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić.

eTwinning predstavila je eTwinning ambasadorica Nataša Ljubić Klemše. eTwinning je europska aktivnost osmišljena s namjerom da se odgojno-obrazovnim stručnjacima omogući međusobno povezivanje, upoznavanje, razmjena ideja i suradnja u mrežnoj zajednici. Putem eTwinninga omogućava se međunarodna suradnja i usavršavanje nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Međunarodna suradnja na projektima u koje je moguće uključivati učenike potrebna je za poticanje transparentnosti, otvorenosti i izvrsnosti, ali i omogućava razmjenu dobrih praksi među institucijama.

Temeljna zamisao eTwinninga je da europske škole putem Interneta komuniciraju, surađuju, dijele sadržaje i uče jedna od drugih. Projektima eTwinninga potiču se i razvijaju vještine učenika, razvija interkulturalna svijest i poboljšavaju njihove komunikacijske vještine.
Putem eTwinninga odgajatelji, učitelji i profesori imaju priliku pokrenuti online projekte ili pridružiti se već postojećim projektima. Rad je usmjeren na učenike, gdje oni imaju priliku vidjeti kako Internet može služiti u svrhu obrazovanja, a ne samo za zabavu.

Svoje projekte u sklopu eTwinninga predstavile su učiteljice Prve osnovne škole iz Bjelovara. WALL „Wizards at language learning“ projekt Helene Gustović Ljubić dobio je Nacionalnu oznaku kvalitete čiji je cilj bio poboljšanje jezičnih sposobnosti kroz suradničke i interaktivne aktivnosti uz korištenje različitih web alata.
„Violence is not solution“ je projekt kojeg je vodila Martina Supančić. Njeni učenici upoznali su se s različitim oblicima nasilja i kako riješiti problem nasilja u školama. Projekt je dobio Nacionalnu i Europsku oznaku kvalitete.
U Republici Hrvatskoj u eTwinning trenutno je uključeno 4675 članova iz 1349 vrtića i škola i iz dana u dan taj broj raste.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a