• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Lipanj
2

ODRŽAN OKRUGLI STOL NA TEMU „MENTALNO ZDRAVLJE DJECE I MLADIH U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI NAKON PANDEMIJE COVID-A 19“

„Mentalno zdravlje djece i mladih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nakon pandemije covid-a 19“ naziv je okruglog stola održanog u Bjelovaru. Osnovni cilj skupa bio je definirati sve ključne probleme, ponuditi osnovne smjernice za rješavanje konkretnih problema te preporučiti preventivne strategije kojima bi se mogle spriječiti određene poteškoće.

Uz predstavnike Županije nazočili su i stručnjaci iz obrazovnog te zdravstvenog sustava.
Zamjenica župana za češku nacionalnu manjinu Tanja Novotni-Golubić istaknula je važnost problema s kojima se naši najmlađi susreću nakon pandemije COVID-a 19.
- Danas smo pozvali različite stručnjake da na problem pogledamo sa više strana i na taj način dođemo do stajališta s kojeg možemo određene probleme rješavati. Nadam se da će ovaj okrugli stol inspirirati roditelje, škole, nas županiju i zdravstvene ustanove na inicijative koje mogu doprinijeti mentalnom zdravlju naše djece - kazala je Novotni-Golubić i dodala kako je potrebno još više educirati javnost i društvo o ovoj temi.

Iva Manestar dr.med iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ pozdravila je inicijativu za organizaciju okruglog stola te istaknula da od 2014. godine provode preventivni program, kojim se pomaže u psihološkom razvoju djece. 

- Ova pandemija donijela je brojne promjene u naše živote. Naravno utjecala je i na mentalno zdravlje svih nas i naše djece, naših mladih te nas odraslih, a ostavila je i brojne posljedice u vidu različitih psihičkih problema i poteškoća u funkcioniranju na osobnoj razini i funkcioniranju u društvu - kazala je Manestar dodajući da su radeći s mladima u Zavodu  zabilježili znatan porast anksioznih i depresivnih poremećaja te ovisnosti i psihotičnih poremećaja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a