• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
3

ODRŽAN SASTANAK ŽUPANA BAJSA I GRADONAČELNIKA PIRAKA

Na poziv čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka u gradu Čazmi održan je sastanak s bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom.

Nakon održanog sastanaka na konferenciji za medije župan Bajs i gradonačelnik Pirak javnost su upoznali s projektima na kojima će zajednički raditi, a vezanim uz razvoj čazmanskog kraja.

Grad Čazma trenutno ima otvoreno nekoliko gradilišta, od uređenja gradskih ulica, spojne ceste između osnovne i srednje škole, a uskoro se kreće u izgradnju reciklažno dvorište. Investicije su to u visini od 15-tak milijuna kuna koje Grad ulaže iz svojih sredstava, a očekuje se još desetak milijuna iz državnog proračuna. Razgovaralo se o obnovi županijskih prometnica i  preuzimanju osnivačkih prava nad osnovnom školom, ukidanjem laboratorija u Čazmi, a i o budućim investicijama. „ Imamo gotovih projekata vrijednosti 50-tak milijuna kuna. Izgradnja vatrogasnog centra, doma za starije, ovih dana potpisujemo ugovor sa udruženjem umirovljenika po kojem bi sadašnji dom penzionera, kako ga zovemo, trebalo preurediti za dnevni boravak starije populacije, a evo ekskluzivno da najavim i to da se spremamo u izgradnju prvog  eko-kupališta u Hrvatskoj koje bi trebalo biti u Čazmi. Naši prijatelji iz Slovenije iz Radlja ob Dravi prepustili su nam cjelokupnu dokumentaciju ovog projekta gdje će nam biti omogućeno da isti kandidiramo na europske fondove. Naime, oni su to isto napravili u svom gradu i to se pokazalo kao prvorazredan turistički potencijal. Ocjenjujem da bi to bilo sigurno vrlo interesantno za grad i ovu županiju jer je to  projekt ekološke naravi, a prije svega ne zahtijeva neko održavanje naglasio je gradonačelnik Pirak i dodao, kako su on i župan Bajs dogovorili da će se Županija uključiti u potporu projekata bilo kao partner ili u nekom drugom formatu.
Župan Bajs je naglasio je kako su gradonačelnik i razgovarali o svim projektima koji su u tijeku u Gradu Čazmi. Govoreći o cestama župan je naglasio da je istina da se nije mnogo radilo, ali za to je krivo zatečeno stanje u županijskim cestama koje je sada bolje pa će  uskoro krenuti natječaji na koji će se općine i gradovi moći javiti čime će se krenuti u obnovu županijskih prometnica. Intenzivno se radi na tome da laboratorij ostane u Čazmi o čemu sam  razgovarao i u ministarstvu, a  napomenuo bih da se još što čeka da se vidi što će biti s projektom Javno-privatnog partnerstva BBŽ škole. Kada govorimo o projektima koje Grad Čazma priprema za Europsku uniju, radi se o pet projekata važnih za Grad Čazmu, naglasit ću, kako smo partneri i drugima u preko 92 projekta, tako ćemo biti i Gradu Čazmi. To znači, da ćemo zajedno nastupiti, zajedno sufinancirati projekte u onom domicilnom dijelu i naravno projekte koji su raznovrsni, vezani uz društveni standard ali i neke druge stvari, a bitni su za građane Čazme i mislim da nema nikakvog razloga da se Županija ne uključi i da zajedno pokušamo prvo dobiti te projekte, a zatim ih i ostvariti, zaključio je župan Bajs.

Nakon sastanka sa čazmanskim gradonačelnikom župan Bajs prisustvovao je i obilježavanju Dana Osnovne škole Čazma i tom prilikom uručio priznanja najboljim učenicima i njihovim mentorima u protekloj školskoj godini.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a