• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Veljača
22

ODRŽAN SEMINAR O ALKOHOLIZMU KAO VODEĆEM JAVNOZDRAVSTVENOM PROBLEMU

U organizaciji Zajednice klubova liječenih alkoholičara BBŽ, Kluba liječenih alkoholičara Bjelovar i Bjelovarsko – bilogorske županije održan je seminar na temu „Imperativi tretmana alkoholizma kao vodećeg javnozdravstvenog problema“.

Seminar je okupio osamdesetak članova Zajednice, liječnika, medicinskih sestara i socijalnih radnika, te predstavnika pravosuđa i policije. Predavači su bili eminentni hrvatski stručnjaci s tog područja doc. dr. Zoran Zoričić i prof. Radovan Tatalović. Govorili su o fenomenologiji ovisnosti o alkoholu s osvrtom na model liječenja i rada klubova liječenih alkoholičara i specifičnosti suradnje vanpenalnog i penalnog sustava na području tretmana i rehabilitacije ovisnika o alkoholu.
Bjelovarski Klub liječenih alkoholičara osnovan je 1965. godine i jedan je od najstarijih u Hrvatskoj. Ima osamdesetak stalnih članova i tridesetak pridruženih, a uspješan rad održao je zahvaljujući dvadesetorici starijih apstinenata koji su i nakon obaveznih pet godina aktivnosti u Klubu ostali aktivni.

BBŽ BBŽ

BBŽ BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a