• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Lipanj
5

ODRŽAN VINODAR 2015.

U gradu Daruvaru održan je još jedan Vinodar, višednevna turističko-gospodarska manifestacija čijem je službenom otvorenju uz niz uzvanika prisustvovao i župan Damir Bajs sa suradnicima.

Na ovogodišnje ocjenjivanje vina pristiglo je 92 uzorka od kojih su dodijeljene tri velike zlatne medalje i to Zlatku Sonenšajn iz Koprivnice za Traminac izborne berbe prosušenih bobica iz 2012., veliko zlato dobila su i Feravina Feričanci za Graševinu ledena berba iz 2009., i Vinarija Daruvar za Graševinu izborna berba prosušenih bobica također iz 2009. godine. Dodijeljeno je 32 diplome sa zlatnim znakom, 29 diploma sa srebrnim znakom, te 17 s brončanim znakom i 4 priznanja.

Što se pak tiče prošlogodišnje berbe ona je bila zahtjevna što se tiče vremenskih uvjeta naglasio je župan Bajs na svečanosti otvorenja i dodao kako imamo vina s kojima se možemo ponositi. Najvažnije je da su nam vinogradari i vinari zadovoljni i da nam se vraćaju u Daruvar. Što se mene tiče promocije nikada dosta. Kvaliteta vina čini se svake godine sve je bolja i bolja, a plasman je bitan i kada govorimo o znanju ljudi o kvaliteti vina, rekao je Bajs.

Inače, ovogodišnji Vinodar bio je ispunjen raznim programom, a posebno treba izdvojiti i sajam tradicijskih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije koji nudi za svakoga ponešto.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a