• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Lipanj
9

ODRŽAN VINODAR 2017.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je svečanom otvorenju 19. Međunarodne izložbe vina i tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije – Vinodar 2017. koji se održava u Daruvaru.

Uz obilje sadržaja glavni događaj Vinodara je proglašenje najboljih vina. Ove godine na ocjenjivanje je došlo čak 109 uzoraka, a najboljima su uručena priznanja tijekom manifestacije otvorenja Vinodara.  A najbolji su bili :
Najbolje ocjenjeno suho mirno vino iz protekle berbe : Chardonnay berbe 2016. Vinarije Matočec 
Najbolje ocjenjeni Sauvignon :  Sauvignon izborna berba prosušenih bobica 2015. Zlatka Sonenšajna. 
Najbolje ocjenjena vina sa 92 boda su :Sauvignon izborna berba prosušenih bobica 2015., 
Graševina izborna berba prosušenih bobica 2015. i Traminac izborna berba prosušenih bobica 2015. Zlatka Sonenšajna.

Vinogradarstvo je povijesno utemeljeno u našim krajevima. Ovaj dio zapadne Slavonije je poznat od pamtivijeka. Od pamtivijeka to znači od rimskih vremena, pa i grofa Jankovića u dvorcu u kojemu smo i danas. Vina koja se ovdje proizvode su vrsna i kvalitetna, a ljudi koji ga rade su zaljubljenici u svoj posao. Naš kraj, Daruvar ali i cijela županija, imaju što reći o vinima. A vrsna i kvalitetna vina moraju biti i gospodarski dio ponude u ovom slučaju grada Daruvara. Ja vjerujem da će se to i desiti. I u županiji imamo niz novih vinarija i to postaje turistički potencijal koji se već sada iskorištava. Da bi se to i dalje razvijalo potrebna je pomoć svih nas zajedno, uključujući i Ministarstvo poljoprivrede i ministra koji je danas ovdje s nama, istaknuo je župan Bajs na otvorenju Vinodara 2017.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a