• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2021.
Prosinac
16

ODRŽANA 1. SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BBŽ- USVOJEN PROGRAM RADA ZA IDUĆU GODINU

Na današnjoj 1. sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije, kojoj je prisustvovala i zamjenica župana Marija Jungić, usvojen je Program rada Povjerenstva u idućoj godini.
1. SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BBŽ

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova na čelu s predsjednicom Jasnom Mikles Horvat radit će na podizanju razine svijesti o važnosti poštivanja i unaprjeđivanja ljudskih prava žena i muškaraca u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, poticanju aktivizma žena u svim područjima rada i života, poduzimanju mjera u cilju sprječavanja diskriminacije žena te promociji ravnopravnosti spolova kao općeg društvenog cilja.

Teme kojima će se baviti Povjerenstvo uključuju pitanje ljudskih prava i jednakih mogućnosti na tržištu rada.

Bavit će se i ravnopravnosti u području odlučivanja, problemom nasilja, a cilj je i da se u suradnji sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo analizira zdravstveno stanje žena i djevojčica u županiji, izradi prijedlog specifičnih potreba zaštite zdravlja žena starijih od 15 godina te predlože konkretne mjere nadležnim tijelima, s naglaskom na prevenciju reproduktivnog zdravlja.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
1. SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BBŽ
1. SJEDNICA POVJERENSTVA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA BBŽ
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a