• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Rujan
23

ODRŽANA 19. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Danas je održana 19. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije i u radu elektronske sjednice sudjelovao je 31 vijećnik. Na Dnevnom redu Županijske skupštine bilo je 15 točaka dnevnog reda. Za aktualni sat pristigla su tri pitanja županijskih vijećnika i na ista će biti odgovoreno pisanim putem.

Temeljem Odluka s današnje Županijske skupštine dano je ovlaštenje županu Damir Bajsu za potpisivanje ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola kojima je osnivač Županija, kao i Aneksa ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola prema kojemu će se iz županijskog Proračuna pokriti troškovi prijevoza učenika vezanih uz dodatne linije koje su bile potrebne kako bi se ispunile epidemiološke mjere uslijed pandemije koronavirusa.

Županijski vijećnici velikom većinom podržali su i dokapitalizaciju Vodoprivrede Daruvar d.d. od strane Bjelovarsko-bilogorske županije.

Među točkama Dnevnog reda većinom glasova usvojeno je i polugodišnje izviješće o radu župana Bjelovarsko-bilogorske županije za prvu polovicu ove godine. Također, županijski vijećnici apsolutnom većinom usvojili su i polugodišnje izviješće Proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za prvu polovicu ove godinu.

Županijski vijećnici podržali su danas većinom glasova i izviješća o stanju nezaposlenosti i zapošljavanju na području županije za 2019. godinu kao i izviješće o financijskim rezultatima poslovanja poduzetnika na području županije.

Na elektronskoj sjednici Županijske skupštine usvojena su i izviješća o poslovanju za proteklu godinu županijskih tvrtki i ustanova i to većinom glasova među kojima i Bjelovarskog sajma, Suvenira Arbor, Regionalne razvojne agencije i Javne ustanove Razvojne agencije, Županijske uprave za ceste i drugih.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a