• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
12

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „JAČANJE KAPACITETA GOSPODARSKO-SOCIJALNIH VIJEĆA BJELOVARSKO-BILOGORSKE I MEĐIMURSKE ŽUPANIJE“

Projekt „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“ čiji je nositelj Bjelovarsko-bilogorska županija, predstavljen je na početnoj konferenciji koju je otvorio župan Damir Bajs.

Bjelovarsko-bilogorska županija jedina je županija kojoj su odobrena sredstva za jačanje socijalnog dijaloga i to u iznosu od 413.714,91 kuna. Projekt koji u potpunosti financira Europski socijalni fond, a provodit će se u partnerstvu s Međimurskom županijom. Ciljana skupina u projektu su članovi gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije.

Cilj projekta je ojačati kapacitete članova gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije, te izraditi trogodišnje strateške okvire rada. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera i regionalne vlasti. 

Ovim projektom napravit ćemo pomak u socijalnom dijalogu. Obje županije imaju pozitivne pomake u gospodarstvu, a zajedno možemo još više i bolje. Ono što me veseli je entuzijazam obje županije, predstavnika gospodarsko-socijalnih vijeća, poslodavaca i sindikata. Očekujem da naše županije, koje i inače dobro surađuju, razmjene iskustva i u konačnici pridonesu boljim rezultatima gospodarstva, rekao je župan Damir Bajs.

Projekt „Jačanje kapaciteta gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije“ je veliki iskorak za nas. Njime šaljemo poruke da gospodarsko-socijalna vijeća nisu samo forma, već njihov savjetodavni utjecaj ima utjecaja na ukupno gospodarstvo. Ovo je jedinstven projekt koji može služiti kao primjer za cijelu Hrvatsku, te očekujem da ćemo na završnoj konferenciji imati još bolje rezultate, bolju suradnju i da će socijalni dijalog biti na višoj razini nego sada, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Predsjednici gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije Zoran Vidović, te Bjelovarsko-bilogorske županije Stjepan Hittner složili su se da svojim djelovanjem u vijeću doprinose boljim uvjetima u gospodarstvu, jer upravo je to i njihova zadaća.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a