• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2018.
Kolovoz
28

Održana radionica na temu „Komunikacijske vještine“ u sklopu projekta „Povećanje efikasnosti o održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“

Predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije i članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije boravili su u radnom posjetu kolegama iz Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije u sklopu projekta „Povećanje efikasnosti o održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“. Nositelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri u projektu su Međimurska županija, Varaždinska županija i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.
RADIONICA NA TEMU "KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE"

Gospodarsko-socijalna vijeća triju županija predstavljali su zamjenici župana Bojana Hribljan, Robert Vugrin,  i Josip Grivec. Sudionike radionice pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio važnost i suradnju gospodarsko-socijalnih vijeća na projektima koji pridonose kvaliteti socijalnog dijaloga.

U sklopu projekta, u Čakovcu 28. kolovoza održana je radionica na temu „Komunikacijske vještine“. Radionicu je vodio prof. dr. sc. Goran Bubaš, profesor sa Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Na radionici govorio je o komunikacijskoj kompetenciji, vještini aktivnog slušanja, vještini uvjeravanja, empatiji i podržavanju, davanju povratnih informacija partnerima  i suradnicima, vođenju sastanka i uspješnom sudjelovanju na sastancima. Vrlo zanimljiva tema bila je kako se pripremiti za pregovore sa socijalnim partnerima te kako uspješno izbjeći i rješavati sukobe. Također istaknuto je da su komunikacijske vještine izuzetno važne za dobro funkcioniranje gospodarsko-socijalnih vijeća jer pridonose većem razumijevanju socijalnih partnera, a kroz uspješne pregovore i rješavanje eventualnih sukoba pridonijet će većoj efikasnosti rada i razumijevanju socijalnih partnera. Dojmovi o radionici od strane članova  gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije bili su vrlo pozitivni te će sigurno poboljšati kvalitetu dijaloga između partnera u gospodarsko-socijalnim vijećima triju županija i sindikata.

Cilj projekta je unaprijediti kakvoću socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih sposobnosti socijalnih partnera. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera i regionalne vlasti.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
RADIONICA NA TEMU "KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE"
RADIONICA NA TEMU "KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE"
RADIONICA NA TEMU "KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE"
RADIONICA NA TEMU "KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE"
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a