• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2013.
Listopad
21

ODRŽANA SJEDNICA KOORDINACIJE VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA

Na sjednici održanoj u Garešnici, članovi Koordinacije informirani su o sredstvima za rad nacionalnih manjina nakon rebalansa županijskog proračuna, izvršenju Plana rada Vijeća i predstavnika za 2013. godinu, a razgovaralo se i o Planu za 2014. godinu.

 Sjednicu je sazvao i vodio predsjednik Koordinacije mr.sc. Šandor Toth.  S obzirom da je županijski proračun rebalansom smanjen čak za 17 milijuna kuna, članovi Koordinacije zadovoljni su što je proračunska stavka na nacionalne manjine smanjena samo za 4,6 posto.  
Predsjednici  vijeća pojedinih nacionalnih manjina, češke, srpske, mađarske i albanske nacionalne te predstavnika Roma, osvrnuli su se aktivnosti koje su poduzimale u 2013. godini te prezentirali planove aktivnosti kojima su najavili bogat kulturni i prosvjetni  angažman nacionalnih manjina za slijedeću godinu.
Osim predstavnika vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, na sjednici su bili gradonačelnik grada Garešnice Velimir Žunac, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Zlatko Barila, zamjenik župana iz reda srpske manjine Saša Lukić i zamjenica župana  iz redova češke manjine  Tanja Novotni Golubić, te viši savjetnik za nacionalne manjine Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport  i nacionalne manjine

 

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a