• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
16

ODRŽANA SJEDNICA KOORDINACIJE VIJEĆA I PREDSTAVNIKA NACIONALNIH MANJINA BBŽ

U mjestu Grbavac kod Grubišnog Polja održana je sjednica Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj je prisustvovao i župan Damir Bajs.

Tako su se na sjednici dogovarali posljednji detalji vezani uz održavanje 3. Smotre manjinskog stvaralaštva u Grubišnom Polju. Ove godine, Smotru manjinskog stvaralaštva koja će se održati 23. travnja u 16 sati u Centru za informiranje i kulturu, organizira mađarska nacionalna manjina. Tako će svoje nacionalno bogatstvo predstaviti Česi, Mađari, Srbi, Romi, Nijemci i Austrijanci, ali i hrvatski KUD, a sve pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije. Osim kulturno-umjetničkog programa, svim posjetiteljima bit će predstavljena i gastronomska ponuda.

Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija, prva je županija s Vijećem nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ali i jedina županija koja ima Koordinaciju vijeća nacionalnih manjina. Da je suradnja Županije i nacionalnih manjina na visokom nivou, potvrđeno je i na nedavno održanoj trodnevnoj edukaciji za Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina, gdje je za primjer dobre praske suradnje Županije s nacionalnim manjinama odabran upravo bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a