• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Lipanj
6

Održana sjednica Turističkog vijeća bjelovarsko – bilogorske županije

Članovi Turističkog vijeća Bjelovarsko – bilogorske županije na današnjoj su sjednici razgovarali o provedbi projekta Volim Hrvatsku, te o prijavama na javni poziv Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, te o provođenju Master plana BBŽ.
Održana sjednica Turističkog vijeća bjelovarsko – bilogorske županije

Završnica akcije „Djeca crtaju i pišu Hrvatsku“ u organizaciji Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, 24. travnja, uspješno je održana Bjelovaru, a jedna od prvonagrađenih, u kategoriji literarnih radova, bila je učenica Marta Veber iz 3.a razreda češke Osnovne škole „Josipa Ružičke“ iz Područne škole „Dioš“. Kako se čulo na sjednici, akcija „Zeleni cvijet“ još traje, i sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, gradovi i općine mogu se kandidirati do 15. lipnja ove godine ( više na www.htz.hr ).

            Još uvijek je otvoren i  javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava prema Programu poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima, a rok prijave je 8. lipnja 2012. godine. Također, do 21. lipnja 2012. godine otvoren je javni poziv za kandidiranje projekata kroz Program za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima, rečeno je na sjednici.

U protekloj godini, u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bjelovarsko –bilogorske županije d.o.o. na temelju raspisanih javnih poziva Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice napisano je 50 projekata čija je ukupna vrijednost iznosila 4,8 milijuna kuna. Prema povratnim informacijama od stranaka, koje nisu obavezne dostaviti informaciju o dobivenim sredstvima,  došli smo do saznanja kako je iznos odobrenih sredstava po ranije navedenim projektima bio 474 tisuće kuna. Riječ je o podacima koji se odnose samo na projekte koji su pisani u Regionalnoj razvojnoj agenciji Bjelovarsko – bilogorske županije d.o.o..

Prema podacima Ministarstva turizma na području Bjelovarsko – bilogorske županije u 2011. godini odobreno je više od 100 projekta čija vrijednost odobrenih sredstava je iznosila više od  3 milijuna kuna.

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a