• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Rujan
5

ODRŽANO 13.NATJECANJE U ORANJU I 4. DRŽAVNO NATJECANJE U ORANJU KONJSKIM ZAPREGAMA REPUBLIKE HRVATSKE

Predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Despotović, Željko Krapec i Valentino Rusan osvojili drugo, četvrto i peto mjesto.

Održano je 13. po redu državno natjecanje orača i 4. natjecanje u oranju konjima pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Natjecanje se održalo u kišnim uvjetima na poljoprivrednim površinama u Borovi kraj Suhopolja. Organizatori 13. natjecanja u oranju i 4. državnog natjecanja u oranju konjskim zapregama Republike Hrvatske su Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje, Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača.

Natjecalo se 32 orača iz 16 hrvatskih županija u dvije kategorije, traktorsko oranje s plugom premetnjakom i plugom ravnjakom, te 15 natjecatelja u oranju s konjima.
Pobjednik 4. natjecanja orača RH konjskim zapregama je Ivan Dugaja iz Čađavice sa osvojenih 331 bod. Drugo mjesto pripalo je našem predstavniku Ivanu Despotoviću sa 297 bodova, a treće Mirku Majsecu sa 253 boda.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije sa 206,5 bodova, drugo mjesto Goran Šebalj iz Virovitičko-podravske sa 151,5 bodova, a treće Ivan Karavidović iz Brodsko-posavske županije sa 149 bodova. Predstavnik Bjelovarsko-bilogorske županije Valentino Rusan iz Sređana osvojio je peto mjesto.
U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto pripalo je Saši Višku iz Koprivničko-križevačke županije sa 178 bodova, drugo Radivoju Rekiću iz Virovitičko-podravske sa 153 boda, a treće Fran-Andreju Jalušiću iz Međimurske županije sa 129,5 bodova. Četvrto mjesto pripalo je našem predstavniku Željku Krapecu iz Severina.
Ukupno po županijama najbolja je bila ekipa Krapinsko zagorske županije, drugo mjesto pripalo je ekipi Koprivničko-križevačke županije dok je Virovitičko-podravskoj pripalo treće od ukupno 16 županija.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a