• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2022.
Travanj
8

ODUŠEVLJENJE U OPĆINI KONČANICA, ŽUPAN IH POSJETIO PRVI PUT NAKON OSAM GODINA

Župan Marko Marušić sa zamjenicama Marijom Jungić i Tanjom Novotni Golubić boravio je u radnom posjetu Općini Končanica

S općinskim načelnikom Zlatkom Bakunićem i  njegovim suradnicima razgovarao je o projektima važnim za općinu te o mogućnostima  suradnje sa Županijom koja prethodnih godina, kako je istaknuo načelnik, nije bila na  zadovoljavajućoj razini. 

-Iznimno sam sretan i oduševljen jer ovo je prvi put u osam godina da župan posjećuje našu  općinu i da imamo mogućnost porazgovarati o projektima u kojima nam Županija može  pomoći. Tu prije svega mislim na modernizaciju pojedinih dionica županijskih cesta koje su u  lošem stanju, a najveći nam je problem dionica Imsovac - Ilovski Klokočevac. Tu smo  spremni sudjelovati i u sufinanciranju sa ŽUC-om – kazao je načelnik Bakunić napominjući  da je iznimno zahvalan županu i njegovim zamjenicama na dolasku. 

Razgovaralo se i o drugim projektima poput nedavnog dovršetka dogradnje Vatrogasnog  doma i izgradnji dječjeg igrališta te posebno o potrebi rekonstrukcije dionice državne ceste  D5 od Zdenaca do Daruvara. Projekt bi obuhvatio i uređenje pješačke staze u samoj  Končanici, a što je za tu općinu jedan od gorućih problema. Župan Marušić iskazao je  razumijevanje za sve navedene probleme i obećao pomoć Županije gdje god je to moguće. 

-Žalosti me činjenica da prethodni župan osam godina nije imao potrebu posjetiti ovu općinu.  Ja kao župan i moj tim ne želimo tako raditi, a što se Končanice tiče mi smo već na primjeru  Vodoprivrede i Ribnjačarstva pokazali da nam je stalo i da želimo pomoći gdje možemo.  Podsjetit ću da je priča s Vodoprivredom i Ribnjačarstvom dobro završila i da smo uspjeli  spasiti radna mjesta, što je za Končanicu iznimno važno. Tvrtka sada kreće u daljnju  modernizaciju i novi razvoj – kazao je župan Marušić.

Što se pak tiče rekonstrukcije i modernizacije pojedinih dionica županijskih cesta, župan je  obećao da će na tu temu razgovarati s v.d. ravnateljicom ŽUC-a Natašom Koronc i vidjeti  koje su mogućnosti i kakvi su planovi te sukladno tome vidjeti i može li se i koliko u tome  pomoći. 

U razgovoru je dotaknuta i tema prihvata i zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine, a tom prilikom  župan je posebno zahvalio načelniku Bakuniću i svim njegovim suradnicima na spremnosti  koju su iskazali reagirajući prvi i nudeći svoju školsku dvoranu za prihvatni centar.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a