• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Lipanj
30

OKRUGLI STOL „SOCIJALNI DIJALOG I KAKO GA POSTIĆI“

Bjelovarsko-bilogorska županija jedina je županija u Hrvatskoj kojoj su odobrena sredstva za jačanje socijalnog dijaloga i to u iznosu od 413.714,91 kuna za projekt Jačanje kapaciteta Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije. Projekt je to koji u potpunosti financira Europski socijalni fond, a provodi se u partnerstvu s Međimurskom županijom. Ciljana skupina u projektu su članovi Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije.

Cilj projekta je ojačati kapacitete članova Gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije, te izraditi trogodišnje strateške okvire rada. Nakon provedbe projekta očekuje se veća učinkovitost i održivost dijaloga između socijalnih partnera i regionalne vlasti.

U sklopu projekta potrebno je provesti niz aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti ujedno i posljednja aktivnost je 2. okrugli stol koji je održan 30. lipnja 2016. godine u Međimurskoj županiji na temu „Socijalni dijalog i kako ga postići“. Panelisti su bili Vitomir Begović, Davor Sabolić, Matija Posavec, Stjepan Cirković i Mladen Novosel, a okrugli stol je vodio Miljenko Ovčar. Na okruglom stolu panelisti su raspravljali o ciljevima socijalnog dijaloga, učinkovitosti socijalnog dijaloga, odnosima socijalnog dijaloga između nacionalne i lokalne razine te između sindikata, poslodavaca i lokalne vlasti. Također bitno je napomenuti da je za uspješni socijalni dijalog vrlo važna komunikacija i slušanje drugih sudionika.
Ovaj okrugli stol bio je iznimno koristan te će pomoći članovima gospodarsko-socijalnog vijeća Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije u boljem razumijevanju socijalnog dijaloga.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a