• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Ožujak
22

OKUPLJANJE ŽENA AKTIVNIH U LOKALNOJ I REGIONALNOJ POLITICI

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Međimurskom županijom, Udrugom gradova i Udrugom općina ponovno je okupila žene aktivne u lokalnoj i regionalnoj politici, a na kojoj su sudjelovale i zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova BBŽ Ivana Pirin, te pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Anita Nekić Pavičić.

U nadi da će brojke na ovim lokalnim izborima biti pozitivnije za žene u odnosu na izbore 2013. godine, ponovno okupljanje žena organizirano je u Sv. Martinu. Tako su se od 16. do 17. ožujka okupile žene koje su aktivne u politici, a tom prilikom organizirana je i panel rasprava na kojoj je sudjelovala i bivša premijerka Jadranka Kosor.  

Podsjetimo, krajem siječnja susretom žena u Rijeci pokrenuta je inicijativa koja u fokus stavlja upravo političarke, kako bi uoči lokalnih izbora bile hrabrije i kandidirale se za izvršne funkcije u svojim općinama, gradovima i županijama.

Ključne poruke inicijative za više žena u politici su da se žene se moraju međusobno povezivati i podupirati neovisno o stranci kojoj pripadaju, a potrebno je i uvesti izborni sustav prema modelu jedna žena – jedan muškarac na stranačkim listama.

Sljedeće okupljanje žena aktivnih u lokalnoj i regionalnoj politici održat će se u Šibensko-kninskoj županiji.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a