• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2019.
Ožujak
29

OŠ MATE LOVRAKA IZ VELIKOG GRĐEVCA PROVODIT ĆE EU PROJEKT „ KAD SE SPORTSKE RUKE SLOŽE“

Ravnateljica OŠ „Mate Lovraka“ Veliki Grđevac Marina Balen potpisala je u Vinkovcima ugovor za EU projekt „Kad se sportske ruke slože“ u okviru Poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”. Svečanosti potpisivanja i uručenja ugovora prisustvovala je u ime osnivača škole Snježana Mišir, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Bjelovarsko-bilogorske županije.
Potpis ugovora za projekt „Kad se sportske ruke slože“

Ovim projektom osigurane su sportske aktivnosti za 80 djece u riziku od socijalne isključenosti s područja Općine Veliki Grđevac. Učenici će tako potpuno besplatno moći trenirati karate, nogomet, rukomet, tenis, stolni tenis, te je organizirana i ljetna škola plivanja. Projekt će se provoditi 2 godine, a ukupna vrijednost je 999.943,69 kn.

U okviru projekta najveći dio sredstava odnosi se na organiziranje slobodnog vremena djece i mladih. Projekt je u stopostotnom iznosu financiran od Europskog socijalnog fonda,a jedan od partnera je i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Inače, navedeni Javni poziv, čiji je moto „Zajedno u športu za jednakost u životu“, prvi je javni poziv u Hrvatskoj financiran iz Europskog socijalnog fonda. Namijenjen je športu s ciljem poboljšanja dostupnosti športsko-rekreativnih sadržaja osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama u razvoju i djeci u riziku od socijalne isključenosti. Među odobrenim projektnim prijedlozima nalaze se inicijative raznovrsnih športskih udruga, klubova i škola iz svih dijelova Hrvatske.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Potpis ugovora za projekt „Kad se sportske ruke slože“
Potpis ugovora za projekt „Kad se sportske ruke slože“
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a