• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Listopad
4

Osnovana županijska skupština Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije

Nakon osnivanja 6 turističkih zajednica na području Bjelovarske županije, osnovana je i županijska Turistička zajednica.

Na osnivačkoj sjednici Skupštine, u nazočnosti ministra turizma RH Damira Bajsa, za predsjednika je izabran župan Miroslav Čačija, članovi Skupštine, Turističkog vijeća, članovi Nadzornog odbora, te predstavnici za sabor Hrvatske turističke zajednice i predstavnike za nadzorne odbore lokalnih turističkih zajednica.
                Novim ustrojstvom sada je pokriveno cijelo područje Bjelovarsko-bilogorske županije što do sada nije bio slučaj. Stvorena je tako jedna od pretpostavki za razvoj kontinentalni turizam, u što se u ovoj Županiji intenzivno krenulo prije tri godine.
                Glavni okvir i strateške smjernice određene su Turističkim master planom, istaknuo je ovom prilikom župan Miroslav Čačija. Bjelovarsko-bilogorska županija prva je kontinentalna županija koja je donijela takav strateški dokument .

                Prema riječima ministra turizma Damira Bajsa, u prošloj godini za programe ulaganja u turističku ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije, Ministarstvo je izdvojilo više od 3,5 milijuna kuna poticaja. S obzirom na prošlogodišnji interes, nada se da će i ove godine slično, jer ove je godine Ministarstvo turizma potpisalo ugovore s četrdesetak agencija o uvrštavanje ponuda kontinentalne Hrvatske u postsezonskom i predsezonskom razdoblju.

 

BBŽ

 

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a