• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2020.
Kolovoz
19

OSNOVNA ŠKOLA TRNOVITICA KOMPLETNO ENERGETSKI OBNOVLJENA DOČEKUJE POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Bjelovarsko-bilogorska županija posebnu pažnju posvećuje razvoju školstva, a cilj župana Damira Bajsa je da sve škole, kako matične tako i područne, budu kompletno obnovljene
Obilazak OŠ Trnovitica

Kako se bliži početak nove školske godine tako i završavaju radovi na europskim projektima energetske obnove škola diljem županije, a jedna u nizu je i Osnovna škola Trnovitica, projekt vrijedan 1.2 milijuna kuna.

Zgrada izgrađena 1975. godine sada je dobila potpuno novo ruho, a učenici, njih stotinjak  i zaposlenici škole će, nakon što i dodatni radovi koji nisu obuhvaćeni projektom, a za koje sredstva izdvaja Bjelovarsko-bilogorska županija budu završeni imati standard učenja i rada primjeren 21. stoljeću.

Radovi energetske obnove obuhvaćali su izolaciju vanjskih zidova, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom.

„Nakon energetske obnove planira se ušteda energije od 70 posto. Nakon što su završeni radovi energetske obnove, uz pomoć sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije izmijenili smo unutarnju stolariju i zgrada će se kompletno obojiti iznutra. Ovim putem zahvaljujem se županu Damiru Bajsu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na velikoj pomoći i suradnji jer bez njihove pomoći ovaj projekt ne bi se mogao ostvariti. Ono što nas najviše veseli je što će 7. rujna učenici doći u našu školu koja će biti puno ljepša, imati bolje uvjete za boravak u njoj kao i samu nastavu“, rekao je ravnatelj OŠ Trnovitica Zdravko Ređep.

„Ova energetska obnova značit će nam jako puno. Nakon nastave na daljinu i rada od kuće jako smo se veselili povratku u školu. Jedva čekamo početak nove školske godine, a kompletno obnovljena škola svakako će nam biti poticaj za daljnji rad“, istaknula je učiteljica Marijana Sušilović.

„Pozdravljam završetak radova na zgradi naše osnovne škole i vjerujem da će to znatno poboljšati uvjete rada nastavnika i učitelja kao i samih učenika, da će se ostvariti određena energetska ušteda. Ovaj projekt u svakom slučaju ide na dobrobit same škole, roditelja, učenika i svih nas u našoj općini“, naglasio je načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković.

Treba istaknuti kako će Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojiti sredstva i za nabavu namještaja kojim će opremiti školu, što će također pridonijeti kvalitetnijim uvjetima održavanja nastave.

„Očekujemo da će od 5500 učenika gotovo 2200 njih ići u novoobnovljene škole. Sto učenika ove škole imat će novi standard u novoj školskoj godini. Veseli me da su radovi napravljeni u roku. Projekt je vrijedan 1.2 milijuna kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija je uz svoj udio od 500.000 kuna financirala i dodatne radove kako bi se napravilo ono što nije u energetskoj obnovi, ali je važno za naše učenike. Nadam se da ćemo razgovarati i o nečemu što je isto tako bitno, a to je jedna manja školsko-sportska dvorana i prelazak na jednosmjenski rad“, rekao je župan Damir Bajs.

Inače, Osnovna škola Trnovitica jedna je od 15 osnovnih i srednjih škola kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač i koje su do sada kompletno energetski obnovljene. Ukupno su na području naše županije europskim projektom energetske obnove obuhvaćene 44 školske zgrade u koje će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
Obilazak OŠ Trnovitica
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a