• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Srpanj
12

OSNOVNOŠKOLCI BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE OTPUTOVALI NA LJETOVANJE U TKON

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sa suradnicima otpratila je prvu skupinu učenika osnovnih škola na ljetovanje u Tkon.

Trideset i pet učenika četvrtih, petih i šestih razreda županijskih osnovnih škola krenulo je put Tkona na otok Pašman, gdje će provesti sedam dana (12.-19. srpnja). Bjelovarsko-bilogorska županija ovaj projekt u potpunosti financira sa 120.000,00 kuna, a sve u svrhu kako bi se djeci slabijeg imovinskog stanja osiguralo besplatno ljetovanje. 

Inače, dvije skupine učenika boravit će u odmaralištu Osnovne škole Dežanovac u Tkonu, na otoku Pašmanu od 12. do 26. srpnja, a za njih je organizirana i škola plivanja, te različite športsko-zabavne aktivnosti, kao što je natjecanje u stolnom tenisu, plivanju, pikadu, visećoj kuglani, škola plesa, likovne radionice, te kviz znanja.

„Jako se veselim moru, kupat ćemo se, igrati i družiti. Ja znam plivati i uživat ću sa svojim prijateljima na plaži.“, naglasio je Petar Gavranović, učenik 5. razreda.

„Ispraćam svog sina Petra na ljetovanje. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo ostao sam iznenađen kada sam čuo da sin ide na besplatno ljetovanje. Mi si trenutno ne možemo priuštiti more, imamo još troje djece i ovo je jako lijepo kako bi se djeca malo opustila i vidjela more.“ izjavio je Pejica Gavranović, otac učenika Petra Gavranovića.

„Bjelovarsko-bilogorska županija provodi ovaj projekt 20 godina. Ove godine, kao i svake, imamo dvije grupe po 35 učenika. To je projekat u kojemu mi vrlo rado sudjelujemo jer to su djeca koja su slabijeg imovinskog stanja, koja nisu bila na moru i mi se nadamo da će se zabaviti i naučiti plivati. Za njih su priređeni razni sadržaji, ali i mali pokloni kako bi im ovo putovanje bilo što ugodnije. Mi smo sretni da ih možemo ovako ispratiti i da su oni radosni što idu na more.“, rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan te poželjela svima sretan put i dobru zabavu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a