• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Listopad
3

„OTKRIJTE NAS“

Pod motom „Otkrijte nas“ Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, na Cvjetnom trgu u Zagrebu predstavila je turističke adute svoje županije, a predstavljanju je nazočio i župan Damir Bajs ujedno i predsjednik Turstičke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

Interes građana metropole, turista, ali i medija bio je velik što i ne čudi jer turizam Bjelovarsko-bilogorske županije zaista ima što za ponuditi. Naime, na 15 štandova Turistička zajednica Bjelovarska-bilogorske županije uz potporu HTZ-a  predstavila je najstariju tradiciju daruvarskog kraja - termalnu ljekovitu vodu i blato vulkanskog porijekla Daruvarskih toplica stasalih na arhitektonskim ostacima rimskog naselja Aquae Balissae; njihove wellness i programe liječenja, rekreacije i zabave.

Bila je tu i međunarodno poznata Božićna bajka obitelji Salaj, koja za ovogodišnje izdanje priprema niz novih sadržaja i rekordnih gotovo 2 milijuna svjetlećih lampica; zatim bogata  i raznolikošću  okusa jedinstvena  eno-gastronomi ja multikulturalnog bjelovarsko-bilogorskog kraja, koja je ove godine u natječaju za  Europsku destinaciju izvrsnosti osvojila titulu finalista EDEN-a.

Svi zainteresirani na Cvjetnom trgu mogli su se upoznati i s brojnim seoskim turističkim OPG-ovima i izletištima, kao što su primjerice „Na malenom brijegu", „Vinia", Romska etno-kuća, Drvena eko­kuća u Marčanima, te šarolikom turističkom ponudom Bilogorskog turističkog puta, koji uz agroturizme nudi i jahače i biciklističke rute. Među ostalim, predstavili se i tradicija vinarstva i pivarstva daruvarskog kraja, te rukotvorine Bilogore i Moslavine.

Predstavljamo se pod motom „Otkrijte nas“ – bjelovarsko-bilogorski kraj pitomih krajolika i srdačnih ljudi. Pri tom mislim i na daruvarski kraj u kojemu su  još odvajka stari Rimljani liječili i dušu i tijelo, a odvajka je to i kraj gdje je dobro jelo i pilo. Evo, ove godine smo proglašeni finalistima Europske destinacije izvrsnosti na temu turizma i lokalne gastronomije tako da ovdje možete vidjeti i neke specijalitete vinskih cesta koje dosita privlače sve više gostiju iz Zagreba. Zasigurno nas svi Zagrepčani poznaju po manifestaciji koja je poznata izvan Hrvatske a to je Božićna bajka, istaknula je direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček Fila.

Bjelovarsko-bilogorski kraj tako je blizu grada Zagreba. Ono što želimo je Zagrepčane pozvati da otkriju što sve nudimo u našem kraju. Radi li se tu o Daruvarskim toplicama, radi li se tu o ljekovitoj vodi, radi li se tu o dobrim ljudima koji danas prezentiraju na Cvjetnom trgu kuhinju našeg kraja. Dođite kod nas, pogledajte što imamo, pogledajte sve turističke aranžmane koji su za vas spremni i u konačnici na sat vremena vožnje od Zagreba otkrit ćete jedno područje za koje možda niste znali ni da postoji, naglasio je župan Bajs u Zagrebu.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a