• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Listopad
24

OTVARANJE TRŽIŠTA ZA PROIZVODE SUVENIRA ARBOR IZ SIRAČA

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, zamjenik župana Neven Alić i ravnatelj Suvenira Arbora iz Sirača, županijske ustanove za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, Alen Baščevan održali su danas radni sastanak s direktorom Lesnine Rajkom Magdalenecom. Tema razgovora bila je plasman proizvoda iz asortimana Suvenira Arbor iz Sirača i mogućnost buduće suradnje.

Kako je dogovoreno na radnom sastanku uskoro će čelnici Lesnine posjetiti Suvenir Arbor u Siraču kako bi se i sami uvjerili u ponudu i kvalitetu njihovih proizvoda i time se otvaraju vrata jednoj suradnji koja će omogućiti da proizvodi Suvenira postanu dostupni kupcima i na policama jednog od najvećeg distributera namještaja u Hrvatskoj – Lesnine.

Podsjetimo, angažmanom župana Bajsa Suvenir već ima ostvarenu poslovnu suradnju s Prima Commercom  i na taj način osigurano je tržište za dio njihove proizvodnje. Ne treba ni naglašavati koliko je svaki plasman robe važan Suveniru koji uz proizvodnju namještaja i drvne galanterije ima i puno važniju socijalnu notu, jer zapošljavanja osobe s invaliditetom koje teže dolaze do radnog mjesta.

Naša županijska ustanova Suvenir Arbor iz Sirača je ustanova koja ima potporu od same županije, ali i od države. Mi želimo da to bude što manje, da oni budu što više na tržištu jer je to ipak drvna industrija. U jednom dijelu moramo im omogućiti, kako plasman, tako i naplatu svojih proizvoda. Mogu vam reći da u ovom trenutku postoji suradnja s Prima Commercom, a ono što želimo je da se uspostavi suradnja s drugim tvrtkama, u ovom slučaju s Lesninom. Mogu reći da smo kucali na otvorena vrata, imali smo sastanak s vodstvom Lesnine u Hrvatskoj, prezentirali smo program koji radi Suvenir Sirač i da postoji zainteresiranost za jednu dugotrajnu poslovnu suradnju. Ovog trenutka očekujemo posjet predstavnika Lesnine Suveniru, kako bi se na licu mjesta vidjelo što bi se moglo raditi temeljem potreba same Lesnine, a vjerujem da ćemo uskoro imati i prve narudžbe. Lesnina ima potreba za asortimanom koji radi Suvenir i drago mi je što su pokazali socijalnu osjetljivost i rekli su da će to ući u prioritete kod mogućnosti nabave, jer upravo sada se rade ugovori za 2017. godinu. Kvaliteta nije upitna, naša ustanova je dobro opremljena, ima strojeve, ugovore sa Hrvatskim šumama i ne bi trebalo biti problema, dapače to bi trebala biti prednost kod ugovaranja suradnje. Samim time bi omogućili jednu dugoročnu opstojnost ustanove jer radi se o ustanovi koja bi trebala, ne samo zapošljavati invalide koji sada rade, već mlade iz Rudolfa Steinera ili iz drugih dijelova koji imaju potrebe raditi, a to je samo moguće uz novo tržište. Situacija se popravila, Suvenir nije bio u problemima u kojima je bio, prisjetimo se predstečaja, ali još uvijek nije iskorištena puna mogućnost da se kroz dopunu rada zapošljavaju novi djelatnici, a to su naši sugrađani s invaliditetom koji imaju mogućnost rada, a samim time i uključenost u rad zajednice, zaključio je župan Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a