• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2017.
Svibanj
11

OTVOREN NOVOUREĐENI PROSTOR VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prisustvovao je na otvorenju novouređenog prostora Vijeća srpske nacionalne manjine grada Bjelovara, čije uređenje je sufinancirala i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Riječ je o prostoru otvorenom u Bjelovaru koji će služiti, ne samo srpskoj zajednici, već i svim građanima. Mjesto je to gdje će se čuvati jezik, kultura, pismo i običaji srpske nacionalne manjine, te odvijati razna kulturna događanja. Prilikom otvorenja, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Bjelovara Vanja Ficnar, zahvalio se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu na donaciji sredstava za uređenje, ali i za dugogodišnju suradnju i partnerski odnos koji župan Damir Bajs njeguje sa srpskom nacionalnom manjinom.

„Kada govorimo o srpskoj zajednici, oba Vijeća, županijsko i gradsko, idu za tim da sačuvaju jezik kulturu i običaje i mogu reći da postoji niz aktivnosti i na županijskom i na gradskom nivou. Ovaj prostor i događanja koja će se odvijati ovdje, omogućava upravo to, ali i okupljanje svih koji su zainteresirani da uče o tome. Županija je uvijek bila tu da pomogne, nadam se da smo imali dobru suradnju ovih godina.  Što se konkretno tiče ovog prostora, mi smo pomogli za uređenje, a Grad Bjelovar ustupio je prostor, kojeg ste uspjeli opremiti i urediti, a vjerujem da će niz sadržaja ispuniti ovaj prostor.“, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a