• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2016.
Srpanj
1

OTVORENI VELIKOGRĐEVAČKI BAZENI

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, župan Damir Bajs i načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac svečano su otvorili bazene u Velikom Grđevcu, čime je realiziran projekt „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“, najvrijedniji europski projekt u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Europski je to projekt u koji je uloženo gotovo 16 milijuna kuna mahom novca Europske unije, a svega 2,5% troškova snosi Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Veliki Grđevac. Osim tri bazena, tu su dodatni sadržaji koji će biti otvoreni tijekom cijele godine, a to su igrališta za odbojku i tenis, te dječje igralište. Sve je to dio ponude koja uključuje Centar Mato Lovrak, a obogaćuje ukupnu turističku ponudu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ovo je jedan partnerski odnos između Županije, Općine Veliki Grđevac i Regionalne razvojne agencije BBŽ. On je osmišljen, projektiran, za njega su izdvojena sredstva i proveden je u točnom roku koje je dala Europska unija. Radili su naši izvođači s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovo je projekt koji je dokaz da se sredstva mogu i trebaju povlačiti preko županija, gradova i općina. Kada govorimo o bazenima, oni trebaju jačati turističku ponudu našeg kraja. Ovi bazeni jesu za sve domaće, za mlade, stare, za djecu i bake, za sve one koji će dolaziti u Centar Mato Lovrak i ovdje se okupati, rekao je župan Damir Bajs, te poželio profitabilan rad.

Obilazim projekte po cijeloj Hrvatskoj i puno projekata ima u velikim gradovima, ali moram reći da su mi najdraži oni u manjim mjestima jer oni pokazuju koliko se mala mjesta i stanovnici vole, te vole ono što se napravi. Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez zaposlenika Općine Veliki Grđevac na čelu s načelnikom Marijanom Dautancem i bez zaposlenika Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Damirom Bajsom i županijske Regionalne razvojne agencije. Osmislili ste odličnu priču i na taj natječaj se prijavilo 150 projekata, prošlo njih 15, a jedan od tih je upravo i ovaj. To je prekrasan pokazatelj da male općine mogu povući novce iz Europske unije ako imaju dobru ekipu i ako znaju što rade, zaključio je ministar Tomislav Tolušić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a