• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2010.
Prosinac
6

Partnersko vijeće usvojilo Akcijski plan Županijske razvojne strategije

Trideset i šest projekata uvršteno je u Akcijski plan Županijske razvojne strategije kojega Županija mora donijeti do kraja ove godine.

Od 342 pristigla u ovom trenutku, za razdoblje od 2011. do 2013. godine, s obzirom na značaj ulaganja ali i stupanj pripremljenosti dokumentacije i spremnosti za realizaciju, izdvojeno je 36 projekata. Svi ostali projekti dio su županijske, odnosno nakon uspostave, nacionalne baze projekata, koji se u mogu kasnije uvrstiti u ovu ili u neku od budućih strategija.
Na sjednici je naglašeno da će to biti moguće i na razini jedne godine, budući da je župan obvezan jednom godišnje Ministarstvu regionalnog razvoja slati izvješća o ostvarenju Akcijskog plana.
U svakom slučaju, četiri su projekta prve razine po važnosti, a to su izgradnja Centra za gospodarenje otpadom „Doline“, županijskog vodoopskrbnog sustava, nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i projekt Daruvarskih toplica. Druga razina projekta obuhvaća projekti koje u suradnji vode županijski upravni odjeli i jedinice lokalne samouprave i već su započeti. Prvim dvjema razinama obuhvaćeno je 36 projekata, dok su ostali svrstani u županijsku, odnosno nacionalnu bazu podataka.
 Na kraju sjednice konzultantica tvrtke „Razbor“d.o.o. Ivana Novoselec iznijela je evaluaciju Županijske razvojne strategije, odnosno „prethodnu ocjenu – ex – ante „, procijenivši je pozitivno. Analitički vrlo korektno obrađena, izrađena u vrlo kratkim rokovima i prema neslužbenim informacijama jedina županijska strategija koja će biti donijeta u zakonskim rokovima, zaslužila je pozitivnu ocjenu, a detalji koji zbog kratkoće vremena nisu uvršteni u strategiju mogu će dodati naknadno.
Bjelovarsko-bilogorska županija izradu Županijske razvojne strategije povjerila je Regionalnoj razvojnoj agenciji Bjelovarsko-bilogorske županije.          

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a