• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2012.
Rujan
20

POBJEDNICI S PARAOLIMPIJADE U LONDONU KOD ŽUPANA ČAČIJE

Susret župana Miroslava Čačije i njegovih zamjenika Alena Baščevana i Saše Lukića s paraolimpijcima Darkom Kraljem, Josipom Slivarom, Albinom Vidovićem i Slavenom Hudinom, protekao je u svečarskom i pobjedničkom ozračju.

Županijski čelnici nisu krili zadovoljstvo i ponos što na najbolji mogući način ovi sportaši pronose ime Županije cijelim svijetom već niz godina, a osobno su im čestitali na iznimnim rezultatima vrijednim divljenja na paraolimpijadi u Londonu. Darko Kralj osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle, Josip Slivar  5. mjesto u bacanju diska i 7. mjesto u bacanju kugle, Albin Vidović  7. mjesto u bacanju diska i Slaven Hudina  13. mjesto u bacanju diska i 14. mjesto u bacanju čunja. Josip Slivar u Londonu je čak dva puta rušio svoj rekord. Ovi sportski rezultati ostvareni su, naravno, i uz pomoć vrhunskog trenera Zorana Ćuića, te liječnika Borisa Kirina koji je brinuo da naši sportaši nastupe u najboljem mogućem zdravstvenom stanju, psihologa Dalibora Vukalovića i predsjednika Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Bjelovara i Atletskog kluba „Sokol“ Dražena Družinca.   Sve to pod vodstvom predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratka Kovačića, koji je ovom prilikom govorio i dodatnim naporima koji stoje iza velikog uspjeha naše četvorice reprezentativaca, jer više na Paraolimpijadi nema amatera. Cijela je ekipa izrazila zadovoljstvo medijskom praćenošću Paraolimpijade u Londonu, jer nije bilo dana kada na naslovnici dnevnih novina nije bilo vijesti s Paraolimpijade, a video zidovi na gradskim trgovima emitirali su snimke s olimpijskih terena.
Darko Kralj, osvojivši srebrnu medalju u Londonu najavio je svoje povlačenje iz službenih natjecanja, ali i dalje će, na neki drugi način, ostati aktivan u sportu osoba s invaliditetom . Svoja iskustva i znanje prenosit će na one mlade od kojih su neki, na čelu s paraolimpijcima Albinom Vidovićem i Slavenom Hudinom, ušli u krug najboljih na svijetu. Bjelovarsko – bilogorska županija, prema riječima župana Čačije, i dalje će ih u najvećoj mogućoj mjeri podupirati.

 

BBŽBBŽ

BBŽBBŽ

BBŽ

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a