• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2015.
Veljača
25

„POBOLJŠANJE KAPACITETA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BBŽ – FAZA 2“

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je početna konferencija projekta „Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko-bilogorske županije – faza 2“.

Sredstva za provedbu projekta većinski su osigurana iz programa IPA, jedinstvenog programa predpristupne pomoći Europske unije, komponente IV Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja –Faza 2“ u okviru područja “Jačanje kapaciteta lokalnih partnerstva za zapošljavanje, razvoj politika i izrada projektnih prijedloga, te podizanje svijesti o važnosti partnerskog pristupa”.
Kroz godinu dana, koliko je predviđeno trajanje projekta provodit će ga Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Bjelovar i Regionalnog agencijom Čazma d.o.o..
Ukupna vrijednost projekta je 35.492,78 eura, a projekt će se provoditi godinu dana. Specifični cilj projekta "Poboljšanje kapaciteta lokalnog partnerstva za zapošljavanje - korak 2" je poboljšati apsorpciju i provedbene sposobnosti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Bjelovarsko - bilogorske županije za proaktivno djelovanje na lokalnom tržištu rada kako bi se osigurala održivost LPZ-a. Kupnjom web servera za pohranu podataka na jednom mjestu, kapaciteti Tajništva LPZ-a će ojačati, što će omogućiti bolju vidljivost projekta, snažnije partnerstvo unutar LPZ-a, te će biti stvorene bolje mogućnosti za zapošljavanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Uvođenjem aktivnosti navedenih u ovom projektu, svi članovi LPZ-a (javni, civilni i privatni sektor) biti će povezani i njihova suradnja će ojačati, što se također potiče od strane EU. Obrazovanje i radionice o vidljivosti projektnih aktivnosti kroz praktične primjere, timski rad i razmjenu iskustava provedenih projekata pomoći će ciljnoj skupini kako bi se osigurala prijava projekata visoke kvalitete u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji. Navedeno, također pridonosi poboljšanju provedbe aktivnosti navedenih u Akcijskom planu Strategije razvoja ljudskih potencijala, koji uključuju konkretne radnje i mjere za smanjenje nezaposlenosti i razvoj ljudskih potencijala.

Početnoj konferenciji prisustvovala je i zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić. Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u našoj županiji provodi se još od 2005. godine. Ovo danas je jedna početna konferencija gdje ćemo najaviti fazu 2 u kojoj su dionici iz javnog, privatnog i civilnog sektora, njih dvadeset i pet. Ovdje je riječ o jednom soft projektu koji ima za cilj promicanje zapošljavanja po hrvatskim županijama. Dakle, to nije ni društvena ni komunalna infrastruktura već je riječ o razvoju ljudskih resursa, istaknula je zamjenica Ištef Benšić.

  Galerija fotografija - klikni na sliku za povećanje
   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a