• BBŽ - BJELOVARSKO BILOGORSKA Županija

BBŽ Županijske vijesti

2011.
Siječanj
14

Počeo drugi ciklus projekta „Borba protiv korupcije od dna prema vrhu“

Predavanjem i radionicom na kojoj su govorili predsjednik Transparency International u Hrvatskoj Nikola Kristić, zamjenik britanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj Chris Frean, EU anti-corruption expert Constantine Palicarsky, sveučilišna profesorica dr. sc. Radojka Praštalo te predstavnica Ministarstva unutarnjih poslova Gordana Vlašiček, započeo je drugi ciklus projekta „Borba protiv korupcije od dna prema vrhu“.

                   Zajednički ga provode bjelovarska Udruga Osmijeh i Veleposlanstvo Velike Britanije u Republici Hrvatskoj, a partneri su im Bjelovarsko-bilogorska županija, te gradovi Bjelovar, Čazma, Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje. Veleposlanstvo Velike Britanije poduprlo ga je sa 170 tisuća kuna.

                   Cilj projekta je stjecanje znanja kako prepoznati korupciju i vještine za borbu protiv korupcije.

                   Ovaj obrazovni projekt je namijenjen ponajprije srednjoškolcima i to učenicima 3-ih i 4-ih razreda, a otvoren je i za nevladine udruge, predstavnike lokalnih uprava i građane.

                   Prvi je ciklus ciklusa predavanja i interaktivnih radionica održan u studenome i prosincu prošle godine, a drugi je započeo u Bjelovaru. Velika vijećnica Bjelovarsko-bilogorske županija bila je premala za zainteresirane srednjoškolce, koji su tijekom predavanja ostvarili odličnu suradnju i obostranu komunikaciju s predavačima.   

   Povratak na sve Vijesti BBŽ-a